· · Komentari: 0
ZDRAVLJE

NAPITAK koji treba da pijete ujutru na prazan stomak: Skida kilograme i čisti od toksina

Ne samo da topla voda stimuliše vaš želudac i rad creva, već se veruje da limun prečišćava jetru. Takođe, pomaže želudačnoj kiselini u varenju hrane i eliminaciji toksina.

1603713796_Depositphotos_55571697_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Citrusi poput limuna bogati su vitaminom C i askorbinskom kiselinom. Vitamin C pomaže u prevenciji i lečenju prehlade, dok askorbinska kiselina pomaže apsorpciju gvožđa, koje takođe ima bitnu ulogu u jačanju imunološkog sistema.

Alkalizuje telo

Ukoliko je vaše telo u hroničnom pH disbalansu, podložno je različitim bolestima i infekcijama. Premda je limun kiseo, on ima izuzetno alkalizujući efekt i njegovom upotrebom osiguravate balans pH vrednosti tela, pogotovo ukoliko često konzumirate meso, sir i alkohol.

Pročitajte još: Razlozi zašto bi češće trebalo da jedete KISELE KRASTAVČIĆE

Detoksikacija

Limunada je prirodni diuretik, što znači da pomaže i omogućava lakšu eliminaciju toksina i otrova iz vašeg tela.


Foto: Depozit

Daje vam energiju

I najveći ljubitelji jutarnje kafe su se odvikli od ove navike nakon nekoliko dana konzumiranja tople vode s limunom. Kombinacija limuna i tople vode pomaže hidrataciji i dotoku kiseonika u krv, zbog čega ćete se osećati odlično.

Pročitajte još: Ko večera AJVAR i ruča još jedno SRPSKO JELO neće se bojati OSTEOPOROZE

Čini vašu kožu divnom

Hronična dehidratacija isušuje vašu kožu i čini je ispucalom, dok je topla limunada idealan način da se pobrinete za njen zdrav izgled. Vitamin C igra ključnu ulogu u održavanju kože zdravom, dok antioksidanti deluju protiv starenja i pojave bora.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.