· · Komentari: 0
zdravo

Napitak za dobar dan: Kako da napravite kombinaciju koja čuva zdravlje i podiže energiju!

Nema boljeg napitka kojim ćete započeti svoj radni dan od onog s tri jednostavna sastojka i to: limunom, đumbirom i kurkumom.

1606815580_breakfast-1804436_1280.jpg
Foto: Pixabay

Limun je izvrstan izvor vitamina C i sadrži kombinaciju flavonoida koji imaju antioksidativna i antikancerogena svojstva, tvrde naučnici.

Đumbir, pak, deluje protivupalno, a podstiče i imunološki sistem.

Što se tiče kurkume, ona takođe deluje protivupalno, štiti naš kardiovaskularni sistem i pomaže u smanjenju lošeg holesterola. Osim toga, štiti od Alchajmerove bolesti, ističu stručnjaci.

Pročitajte još: Ova hrana nam ne dozvoljava da zaspimo

Evo recepta:

- dve i po šoljice kipuće vode

- jedan organski limun narezan na kriške

- jedan komad svežeg đumbira, očišćen i iseckan

- 1/8 kašičice kurkume

- dve kašičice meda (po izboru).

Pročitajte još: Rešite bolove u leđima pomoću ove tri vežbe

Zagrejte vodu. Dodajte limun, đumbir i kurkumu. Ostavite 30 minuta. Procedite i pijte na sobnoj temperaturi ili podgrejte, ali nemojte da kuvate.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.