Oglas
· · Komentari: 0
VRT

Napravite ČAROBNU ŠUMU i mahovinu u obliku POLUMESECA

Mnogi baštovani ne vole "obično" cveće, već neguju samo mahovinu u kući koja stvara utisak čarobne šume.

1599046917_Mahovina.PNG
Foto: Youtube/ screenshot MaKe Bonsai
Oglas

Mahovina vrt se teže pravi, ali se izuzetno lako održava. Mahovini je potrebna samo jedna stvar - redovno zalivanje i orošavanje. Idealan je za stan koji je okrenut severu.

Pročitajte još: Nije SPEKTAKULARAN, ali ima jednu ČAROBNU osobinu: Predstavljamo vam NOĆURKA (FOTO)

1. Pripremite posudu

Prvo nabavite posudu u kojoj ćete gajiti mahovinu. Stari akvarijum je najbolje mesto gde će najbolje i napredovati. To mogu da budu velike tegle, ali i bilo koja druga posauda koja lepo izgleda: keramička saksija, činija...

Mahovina se najbolje gaji u starom akvarijumu

2. Pokupite kamenčiće

Možete ih kupiti, ali ih ima pored reke, kraj puta... Kamenčići su neophodni jer se stavljaju na dno i osnova su za mahovinu. Što više kamenja - to bolje.

Kora i kamen
Da bi se dobio oblik polumeseca potrebno je nabaviti jedan veći kamen i kora od drveta koja će se vezati konopcem.
Najlepša mahovina se sakuplja u šumi u jesen.

3. Nabavite mahovinu

Naćićete je u šumu, ali i na severnoj strani drveća u parku, na kamenju i naročito panju. Nožem isecite mahovinu pazeći da ne povredite plitak koren. Najbolje se skida sa drveća, jer tako možete da pokupite i koru.

Čarobna mahovina Foto: Youtube/ screenshot MaKe Bonsai

4. Posadite mahovinu

To se radi izuzetno lako - položi je na kamenje. Možete je pričvrstiti čačkalicama ili kamenčićima odozgo. Zalijte je vodom i sklonite sa sunca.

Pročitajte još: Cveće se POLOMILO? Odlično! Napravite VODENU baštu (FOTO)

5. Održavanje mahovine

Mora redovno da se prska i zaliva. Mahovina ne sme da se osuši, jer će - umreti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas