· · Komentari: 0
DOMAĆI RECEPTI

Napravite ih sami i sačuvajte ZDRAVLJE: Tri prolećna PROTIVUPALNA NAPITKA (FOTO)

Prolećne temperature i pojačane fizičke aktivnosti zahtevaju i redovnu hidrataciju

1619651122_Depositphotos_167774636_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos

Iako mislimo da sa prvim toplijim danima nestaju sve zdravstvene opasnosti, virusi i bakterije, grdno se varamo jer je prelazni prolećni period upravo najrizičniji po stvaranje upalnih procesa u telu. Ovi upalni šrocesi mogu biti uzrokovani različitim faktorima, ali ma šta da je u pitanju prirodni preparati im mogu stati u kraj.

Pročitajte još: Zamenite šećer OVIM namirnicama

Donosimo vam tri magična protivupalna napitka koje ćete obožavati.

Kokosova voda sa kurkumom i pomorandžom

Za prirpemu ovog napitka potrebna vam je jedna šolja kokosove vode, jedna kašičica kurkume, pola kašičice isceđenog soka od pomorandže i jedna četvrtina kašičice bibera. Sve napitke sipati u šolju i dobro ih izmešati. Poslužite ih hladne.

Limunada sa đumbirom i nanom

Pročitajte još: Srpska blogerka sa Malte: Nena Kay za Magazin Novosti otkriva neprikosnovene modne savete za sve dame (FOTO)

Za prirpemu ovog napitka potrebna vam je jedna šolja od 200 mililitara vode, sok od pola limuna, nekoliko listova sveže nane i pola kašičice mlevenog đumbira. Sve napitke sipati u šolju i dobro ih izmešati, pa na kraju ubaciti listove nane, Poslužiti hladno, po želji dodati i nekoliko kockica leda ukoliko ste ljubitelj osvežavajućih napitaka.

Napitak od dajkon rotkve

Pročitajte još: KOREJSKA kozmetika nastavlja da diktira trendove: Ove savete morate slediti u 2021. godini

Za prirpemu ovog napitka potrebne su vam tri kašike izrendane dajkon rotkve, jedna kašika izrendanog đumbira, nekoliko kapi organskog tamari sosa i 250 mililitara banča čaja ili vode. Pomešajte rotkvu, đumbir i tamari sos, kada ih promešate, preko njih sipajte banča čaj ili ključalu vodu. Sve dobro promešajte, pa popijte toplo.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.