· · Komentari: 0
bakina kuhinja

Napravite PITU SA JABUKAMA: Recept naših baka (FOTO/VIDEO)

Savršena poslastica

1612339253_345.png
Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 1/2 kg gotovih tankih kora
  • 3 veće jabuke prokisele
  • 100 gr suvog grožđa
  • cimeta
  • 100 gr ml. oraha
  • 200 gr šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1/2 soka limuna i narandže
  • ulje

Pročitajte još: SAVRŠEN RUČAK: Danas pripremamo gulaš sa pilećom džigericom (FOTO/VIDEO)

Priprema:

Jabuke izrendati dodati orahe, cimet, suvo grožđe i po želji šećer. Sve dobro izmešati. Koru tanku raširiti na sto, pa je pouljiti, dodati drugu koru preko nje i nji pouljiti.

Foto: Privatna arhiva

Na dno kore po širini staviti nekoliko kašika jabuka, pa uviti u rolnicu. Ređati u podmazanan pleh. Rolnice iseći oštrim nožem ili makazama.

Pročitajte još: ŠTRUDLICE I UŠTIPCI: Preukusna poslastica koju svi obožavamo (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Premazati uljem pa peći na 200 stepeni C oko 30 min da lepo porumene. Dok se peku, u šerpu sipati šećer, dodati vanilin šećer i kolutove limuna i narandže. Skuvati gust sirup, pa ohladiti.

Foto: Privatna arhiva

Čim se rolnice zarumene izvaditi iz rerne i preliti sirupom i ostaviti da upiju. Servirati potpuno hladne.. Vrhunske...

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.