· · Komentari: 0
POVRĆE

Napravite prilog od ovog ZDRAVOG povrća (FOTO)

Većina dece ne voli boraniju, ali možda nije bila spremljena na pravi način.

noranija1.jpg
Ukusan prilog Foto: A. M.

Da bi se od boranije napravio ukusan prilog ovo povrće mora da bude sveže. Da li je boranija mlada proverava se lako: otkine se vrh i povuče, pa ako se pojavi konac - boranija je stara.

Pročitaje još: Ne znate šta ćete za ručak? Evo predloga - brzi ZELENI RIŽOTO

Povrće se sitno isecka

Sastojci:

  • 1/2 kilograma boranije
  • 1 crni luk
  • 1 crvena paprika
  • 1 šargarepa
  • 1 paradajz
  • čen belog luka
  • kašika pavlake
  • so, biber

Priprema:

Boranija se opere i očisti tako što se iseku krajevi, zatim preseče po dužini, pa na tri dela. Iseče se crni luk na kockice. Šargarepa se očisti i iseče na kockice. Paprika se, takođe, opere i očisti od semenki i iseče na kockice. Paradajz se oljušti iseče na sitne komadiće.

Proverite da li je mlada
Povrće se secka na kockice i dinsta zajedno sa boranijom.

Crni luk se izdinsta zajedno sa paprikom i šargarepom. Doda se sitno iseckan beli luk. Kada sve omekša, u šerpu se ubaci boranija i poklopi. Boranija će vremenom izgubiti volumen i pustiti vodu, ali je treba povremeno promešati da ne zagori.

Kada voda ispari doda se iseckani paradajz, a onda se i začini. Boranija se kuva oko pola sata, osim u slučajevima kada je stara.

Pročitajte još: Ako imate JABUKU i JAJE, napravite poslasticu za PET minuta! (FOTO)

Ukus boranije će biti još bolji ako se, na kraju, doda kašika pavlake. Može da se jede kao prilog mesu, ali i uz salatu. Ovako spremljena boranija je ukusna i hladna.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.