Oglas
· · Komentari: 0
kroasani

Napravite sami hrskave INTEGRALNE KROASANE: Korak po korak do savršenog ukusa (FOTO/RECEPT)

Kroasani iz vaše kuhinje.

1615458552_foto.PNG
Foto: Didy kitchen
Oglas

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

Sastojci:

  • 450 gr. belog brasna tip 400
  • 300 gr. integralnog brašna
  • 35 gr. kvasca
  • 200 ml. toplog mleka
  • 300 ml. tople vode
  • 50 ml. suncokretovog ulja
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera
  • oko 200 gr. margarina

Pročitajte još: SRBI ne mogu da im odole: Gulaš i knedle na slovački način (FOTO/VIDEO)

Uputstvo za pripremu:

U vanglicu stavite kvasac,dodajte mleko, vodu, šećer, ulje, promešajte da se kvasac istopi. Kada se kvasac istopio dodajte i vodu, promešajte, a zatim dodajte integralno brašno i so, ponovo sve promešajte i polako mesite i postepeno dodajte belo brašno. Mesite dok testo ne bude lepa loptica. Otavite testo da nadođe 30-40 minuta.

Foto: Didy kitchen

Kada je testo nadošlo,premesite ga i stavite na pobrašnjenu radnu porsinu. Razvucite testo oklagijom i narendajte margarin.

Testo preklapajte na 15 cm. širine. Narendajte ostatak margarina po celoj dužini testa. Ponovo preklapajte testo na nekih 15 cm.

Ostavite složeno testo da nadolazi 10 - 15 minuta. Kada je testo odmorilo, razvucite ga u pravougaoni oblik i secite kao na slici. Možete seći veće ili manje trouglove, zavisi kolike kroasane želite.

Pročitajte još: Odličan biskvitni kolač od koga miriše cela kuća: Probajte i vi i postaće vam omiljeni (FOTO/VIDEO)

Gornje delove trouglova malo zasecite, i rolajte kao na slici. Kroasane stavite u pleh,ostavite ih 15 minuta da nadođu. Pre pečenja premažite ih sa mešavinom maslinovog ulja i mleka.

Pecite ih oko 20 minuta na 250 stepeni. Vreme pčenja zavisi od rerne. Prijatno

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas