Oglas
· · Komentari: 0
LEPOTA

Napravite sami masku za suvu kosu i kožu: Otkrijte sva blagotvorna dejstva KEFIRA

Pored toga što je izuzetno zdrav, može vam pomoći u nezi kose i kože

1616592484_kefir.jpg
Foto: Despositos
Oglas

Verovatno ste već čuli da je kefir jedna od najzdravijih namirnica, ali možda niste znali da vam on može pomoći i u nezi suve kože i kose.  

Pročitajte: Kreće nova sezona šminkanja: 3 PROLEĆNA TRENDA učiniće nas mlađim

Kefir možete mazati i na celo telo, a naročito pomaže osobama koje imaju izuzetno suvu kožu na rukama. Najbolji efekat ćete imati ako ga koristite i sa spoljnu i unutrašnju upotrebu.

Maska za lice

Foto: despositos

Utapkajte kefir na celo lice i sačekajte da upije. Ponovite postupak, sve dok ne vidite da koža više ne upija – to znači da je dovoljno hidrirana, pa isperite mlakom vodom.
Kefirom protiv podočnjaka

Kada vam se naročito ističu tamni kolutovi oko očiju, pomešajte 1 kašičicu limuna i 2 kašičice kefira i time natapkajte podočnjake.

Limun pomaže u njihovom izbeljivanju, a kefir u hidrataciji. Isperite mlakom vodom kada sve upije i izgledaćete mnogo svežije.

Maska za kosu

Jednom nedeljno počastite svoju kosu maskom od kefira. Pomešajte pola šolje kefira sa dve kašike maslinovog ulja i nanestite na suvu kosu. Držite pakovanje pola sata do sat vremena, zatim dobro isperite i operite kosu šamponom.

Pročitajte još: Stavila je kosu u PLASTIČNU FLAŠU: Posle 10 sekundi dobila je FENOMENALNU loknu kao iz salona! (VIDEO)

Piling protiv mitisera

Soda bikarbona i kefir čine čuda protiv mitisera. Da biste napravili ovaj domaći piling, pomešajte pola šolje kefira sa kašičicom sode bikarbone. Nanesite na celo lice, a u predelu nosa jače istrljajte. Dobro isperite. Maska od kvasca takođe je odlična u borbi protiv mitisera.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas