Oglas
· · Komentari: 0
ENIGMA

Naučnici nemaju odgovor zašto se kamene LOPTE pojavljuju širom sveta, a najbliža je 200 kilometara od Beograda

Savršene kamene lopte, stare nekliko miliona godina, pronađene su u Kosta Riki, Sibiru, Novom Zelandu i Bosni!

1614698544_Depositphotos_2230828_xl-2015.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Ogromne kamene lopte u džunglama Kosta Rike otkrivene su 1930-ih godina kada je krčeno rastinje za plantažu banana. Bilo ih je stotinu, veličine nekoliko santimetara do prečnika od nekoliko metara! Lopte su od krečnjaka, a na kraju je prebrojano, čak, 300 ovih, savršeno okruglih megalita.

Pročitajte još: U Arkaimu se Bog spustio na zemlju i to je pravi centar SLOVENA koji je SSSR planirao da UNIŠTI

Megaliti su se nalazici u srcu džungle, kraj potoka, okruženi rastinjem, Neki od njih su bili nadgrobni spomenici lokalnih poglavica, ali za većinu nikada nije utvrđeno zašto su napravljene i sa kojim ciljem?

Petroglifi su 96% savršena lopta!
Kamenje u BiH Foto: Youtube/ screenshot  HISTORY

- Prostor u kojem su pronađeni je prilično primitivna, a kamene sfere su 96% savršena lopta. Nemoguće ih je napraviti sa primitivnom tehnologijom koja je nekada postojala - kaže Dejvid Čildres, autor knjige "Tehnologija bogova".

Padale su sa neba? Ostaci Atlantide? Indijanci su ih napravili kiselinom?

Prema lokalnoj legendi, ove kamene lopte su korištene kao oružje koje je padalo sa neba i gađalo neprijatelje. Kao oružje ih je koristio Tara, bog uragana i vetrova.

Drugi veruju da su sa Atlantide. Treća teorija je da su lokalni Indijanci znali da omekšaju kamen. Tačnije, geolozi tvrde da kiselinom može da se oblikuje krečnjak. Međutim, šta se dogodilo sa civilizacijom koja ih je napravila, jer je nemoguće da nestane bez ikakavog traga?

Koliko su stare lopte?
Do danas nije utvrđeno ni koliko je kamenje staro, a pretpostavlja se da je reč o nekoliko miliona godina. Mnoge od ovih kamenja su lomili - ubeđeni da se u njima krije zlato!

Pročitajte još: Otkriveno kako su nastale piramide? Na isti način dogodilo se nešto i na Tibetu, a o tome postoji strogo čuvan SNIMAK

Međutim, ovo kamenje bi verovatno ostalo na nivou mitova da 2004. godine nisu otkrivene istovetne kamene kugle i u Republici Srpskoj blizu Banja Luke. Kamene lopte su potpuno iste kao i u Kosta Riki!

Kamene lopte iz Republike Srpske su iste kao one iz Kosta Rike.

- Ispitali smo kamene sfere iz Zavidovića i okolnog kamenja ispostavilo se da su napravljene u obliku savršene lopte. Dakle, lopte su istopljenei napravljene - Sam Osmanagić, antropolog.

Pročitaje još: Treći rajh je slao ekspedicije na Tibet, a šokiraćete se kada vidite šta je SS čuvao u ovoj biblioteci

Još je zanimljiviji bio pronalazak ovih kamenih lopti u Sibiru! Naime, u starom rudniku uglja. Prvo su mislili da su to okamenjena jaja dinosaurusa, ali se ispostavilo da su istog sastava kao i ona u Kosta Riki.

I to nije sve, "meraki" kamenje na Novom Zelandu je identično kao ove lopte. Kamene sfere su pronađene i u Kaliforniji, Južnoafričkoj Republici i mnogih drugim mestima.

Propadaju Foto: Youtube/ screenshot  HISTORY
Koja je bila uloga ovih lopti? Bile su mapa zvezda?

Da li su kamene lopte bile neki putokaz, možda mapa zvezda, jer su poređane u obliku istom kao Plejade, Orion i slična sazvežđa! I ko bi to uradio?

- Možda gledamo u produkt civilizacije koja je kamenje koristila kao energetsko polje - kaže Čildres.

Pročitajte još: Ruski naučnik tvrdi da vanzemaljci postoje, a on zna gde i kako nas kontrolišu

Kamenje je sada turistička atrakcija u Kosta Riki, a često se može videti u parkovima i hotelskim baštama. Mnoge lopte su počele da erodiraju i propadaju.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas