Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVE ŽIVOTNE NAVIKE

Naučnici su potvrdili: Evo kako DOJENJE utiče na razvoj RAKA DOJKE

Žene u čijoj se porodičnoj istoriji bolesti pojavljuje rak dojke trebalo bi maksimalno ohrabrivati da doje svoju decu.

1600289094_dojenje.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Stručnjaci su potvrdili da bi žene sa porodičnom istorijom raka dojke trebale maksimalno ohrabrivati da doje što duže dvoju decu jer su istraživanja pokazala da dojenje smanjuje rizik od razvoja raka dojke.

Pročitajte još: Pre 17 godina jedna TEGLA AJVARA u kesi je stigla i do Beograda i mama VERICI potpuno promenila život

Ovo su rezultati dobijeni u američkom istraživanju u kojem je učestvovalo više od 60 hiljada porodilja. Među njima je otkriveno samo 600 slučajeva predmenopauznih slučajeva raka dojke i to kod žena prosečne dobi od oko 46 godina.

Pročitajte još: Uz ovih 5 JEDNOSTAVNIH SAVETA izgledaćete sređeno i kada NEMATE VREMENA za spremanje

Kod žena u čijoj je bližoj porodici bilo slučajeva raka dojke otkriveno je da se bolest pojavljivala ređe ukoliko su tokom života dojile svoju decu. Ovo istraživanje je pokazalo da je kod žena koje nisu dojile, ali su koristile lekove za prekid laktacije, takođe smanjen rizik od razvoja raka dojke.

Pročitajte još: Kako da vaš DOM DELUJE UMIRUJUĆE: Saveti za SREĆNU DEKORACIJU

Lekarski tim koji je učestvovao u ovoj studiji tvrdi da dojenje kod žena sa rizikom za razvoj raka dojke, ima sličan učinak kao hormonalna terapija, a naglasili su i kako dojenje ima višestruke pozitivne uticaje na zdravlje majke i deteta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas