· · Komentari: 0
KUĆNI TRIKOVI

Ne bacajte GOMILU NOVCA na skupe preparate! Napravite sami domaći odstranjivač mrlja (RECEPT)

Ukoliko ste izgubili veru u sva sredstva za odstranjivanje mrlja, mi vam donosimo rešenje.

1632261630_Depositphotos_10305981_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos

Ukoliko ste u potrazi za savršenim sredstvom za uklanjanje mrlja sa odeće ili sa tapaciranih komada nameštaja, imamo domaće rešenje za vas. Tačnije, domači proizvod koji sami možete naprvaiti. Ovaj domaći preparat odstranjuje mrlje različitog porekla i može konkurisati najskupljim industrijskih sredstvima iste svrhe.

Pročitajte još: AJURVEDSKA tehnika stara 5.000 godina: Dnevni tretman samoizlečenja u 10 minuta

Najbitnija stvar je da u njemu nema ni malo hemije, koja često izaziva alergijske reakcije na koži dece i odraslih. Za pripremu domaćeg odstranjivača mrlja biti će potrebna samo tri sastojka: voda, soda bikarbona i hidrogen 3%.

Pročitajte još: Ovo su frizure koje daju VOLUMEN: Ako imate TANKU KOSU, ošišajte se OVAKO (FOTO)

Domaći odstranjivač mrlja

Sastojci za pripremu sredstva

  • 1 čaša vruće kipuće vode
  • pola čaše sode bikarbone
  • pola čaše hidrogena 3%

Pripema sredstva za čišćenje

Sodu bikarbonu preliti kipućom vodom. Pričekajte da se ohladi i soda popuno rastvori i dodajte hidrogen. Sve promešajte i sipajte u raspršivač i imate spreman odstranjivač mrlja.

Pročitajte još: Treneri savetuju kako da izračunate koliko VODE treba da popijete posle TRENINGA

Upotreba odstranjivača mrlja

Dobro poprskajte mrlje na suvoj odjeći i ostavite da sredstvo deluje oko 5 minuta. Još bolje je mrlje očistiti starom četkicom za zube koju ćete umočiti u odstranjivač. Ako su fleke starije ili tvrdokorne, istrljajte, ostavite i isperite 2 do 3 puta. Nastavite sa pranjem odeće kao uobičajeno, mašinski ili ručno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.