Oglas
· · Komentari: 0
SAVET

Ne bacajte ostatke kupusa, uradite PAMETNU stvar sa njim

Koliko puta vam se dogodilo da posle spremanja jela sa kupusom ne znate šta da radite sa ostatkom ovog povrća?

1608979740_Depositphotos_61187823_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Nemojte ga bacati jer se može iskoristiti, recimo, za spremanje pite s pečurkama, a odlično ide i u kombinaciji s mlevenim mesom, kada pravite slane knedle od testa.

Pročitajte još: Kako brzo odmrznuti meso, povrće i voće?

Višak kupusa uvek možete staviti u sendvič, burger i hot-dog ili ga spremite kao salatu. Slatki kupus začinite mlevenim kimom, aromatičnim sirćetom, uljem od bundeve i pomešajte s izrendanom šargarepom i drugim sezonskim povrćem, a onaj ukiseljeni je dovoljno samo da začinite maslinovim uljem i kimom.

Spisak jela od kupusa je dugačak...

Višak kiselog i svežeg kupusa iskoristite i za pripremu jela kao što su bosanski lonac, mađarski sekeli gulaš i poljski bigos. Listove ovog povrća kuvajte na laganoj temperaturi s raznim vrstama mesa, začinite ostacima zelenog povrća, paradajza, mahunarki i isušenim mesom.

Pročitajte još: Banane za DORUČAK? Zašto vi ipak trebalo da razmislimo?

Musaki od mlevenog mesa i krompira red listova kupusa daće posebnu aromu. Od svežeg kupusa pripremite zdrav sok, a rasol od kiselog kupusa dobar je kod mamurluka kao i za mršavljenje i jačanje imuniteta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas