Oglas
· · Komentari: 0
KIŠA

Ne bacajte polomljen KIŠOBRAN! Napravite od njega JEZERO!

Polomljen kišobran može da dobije potpuno novu, čak, bolju namenu u vrtu.

Oglas

Voda pozitivno utiče na raspoloženje i prava je blagodet imati jezerce ili fontanu u vrtu. Mnogi baštovani se ne odlučuju na ovaj korak jer misle da će zauzimati veliki prostor i da ga je teško napraviti. Naprotiv, može se napraviti od starog kišobrana.

Pročitajte još: MAKAZAMA i lepljivom trakom stvorite čaroliju od zaraslog ŽBUNA

Napunite ga cementom Foto: Youtube/ screenshot CEMENT-DIY Projects

Potrebno:

  • stari lavor
  • pesak
  • cement
  • tanka mreža od žice
  • plava boja
  • šumpa za vodu

Stari lavor napunite peskom, pa u njega zabodite vrh otvorenog kišobrana. Kišobranu isecite dršku, ali ostavite šipku u sredini.

Polomite dršku, ali zadržite šiku kišobrana, jer je potrebna.

Zatim u iscepkajte stiropor, dodajte cement i pomešajte ih zajedno. Dodajte vodu dok se ne napravi žitka smesa. Sipajte cement sa stiroporom u kišobran. Odozgo stavite parčiće mreže da bi se učvrstilo.

Obložite ga mrežom i cementom Foto: Youtube/ screenshot CEMENT-DIY Projects

Dok se cement stvrdnjava ostatak žičane mreže isecite i rasporedite po kišobranu da bi ga ojačale. Metalni obruč ili žicu pričvrstite za obruč kišobrana. Sve se ovo radi u cilju jače osnove.

Čekajte da se cement dobro osuši pre novog sloja.

Dok se cement u kišobranu suši, na drugom pomešajte cement i pesak. Dodajte vodu, pomešajte i žitku smesu sipajte preko strvdnute osnove i žice u kišbranu. Osnova jezera je gotova, sačekajte da se osuši.

Za to vreme napravite krug od stiropora i probušite u centar rupu široku kao šipka. Namažite ga cementom.  Pripremite željenu boju i isprskajte cement koji se osušio. Najbolje je prvo namazati osnovnom, pa plavom bojom.

Pumpu provucite kroz dršku Foto: Youtube/ screenshot CEMENT-DIY Projects
Ofarbajte jezero plavom bojom i spremite biljke.

Kada se boja dobro osuši vreme je da ubacite pumpu za vodu i tada u rupicu od šipke kišobrana (ako je mala proširite je) provucite crevo pumpe. Na vrh kišobrana pričvrstite stiropor namazan cementom i napunite kišobran vodom. Ubacite alge i ostale vodene biljke.

Pročtiajte još: Izgledajte ŠIK i po KIŠOVITOM danu: Izaberite KABANICE umesto kišobrana

Napunite jezerce vodenim irisima, ekvisetumom, junkus spiralisom, vodenim ljiljanom i veronikom, a obavezno nađite mesto za lokvanj.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas