Oglas
· · Komentari: 0
TOP-FORMA

Ne budite lenji! Evo kako da i u izolaciji ostanete u formi i zategnete telo

Jelena Ilić, diplomirani master profesor fizičkog vaspitanja i sporta, podseća da počinju lepi dani i da je poslednji trenutak da počnete sa vežbama.

Depositphotos_92436684_l-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Postoji način da ostanete u formi, čak i u uslovima kućne izolacije. Koje su to vežbe koje možemo da radimo za celo telo u svom domu, objašnjava Jelena Ilić, diplomirani master profesor fizičkog vaspitanja i sporta.

Jelena Ilić
Foto: Lična arhiva

Pročitajte još: Potrebno vam je samo nekoliko minuta: Ove vežbe radite svakodnevno kod kuće i bićete preporođeni

Iskorak

Stanite uspravno, stopala postavite u širini ramena, ruke opružite pored tela, ispravite leđa i zategnite mišiće trbuha. Iskoračite napred jednom nogom, spuštajući kukove sve dok se kolena ne saviju do ugla od 90 stepeni.

Udahnite pri iskoraku. Koleno druge noge ne sme da dodiruje pod. Vratite se u početni položaj i ponovite isto drugom nogom. Radite u tri serije po 12 ponavljanja.

Barpis

Stanite uspravno, leđa držite pravo, noge postavite u širini kukova ili malo šire, ruke neka vam budu pored tela. Spuštajte se u čučanj, ruke postavite na podlogu ispred sebe.

Noge zabacujte nazad, dolazeći u poziciju za sklek, grudi spuštajte na podlogu, laktovi treba da budu što bliže telu. Podižite grudi, vraćajte noge u poziciju za čučanj, uspravite telo, izvodite skok s rukama iznad glave. Radite vežbu u tri serije po 30-45 sekundi.

Vežbanje se uvek isplati Foto: Depozitfoto

Čučanj

Postavite stopala tako da budu šira od širine ramena. Zadnjicu spuštajte nadole i unazad. Kolena treba da budu usmerena ravno iznad stopala, ne smeju ići napred, niti "ka unutra". Kičma je u neutralnoj poziciji. Ramena zarotirajte unazad, grudi izbacite napred.

Pročitajte još: Šta mislite koliko kalorija gubite usisavanjem ili pranjem prozora? Kada vidite BROJKE jedva ćete čekati da čistite

Stopala možete da okrenete blago ka napolje. Kada se spuštate u čučanj udahnite, izdahnite prilikom podizanja. Vežbu izvodite u tri serije po 12 ponavljanja.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas