Oglas
· · Komentari: 0
KORONA TURIZAM

Ne čekajte pare od agencija u januaru: Italija i Grčka DEKRETOM produžile rok za vraćanje novca!

Italija je odlučila da do 2023. godine neće vratiti pare srpskim turistima!

1624964417_Sardini.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Kako nezvanično saznajemo Italija je donela odluku da do 2023. godine neće biti vraćen novac turistima koji su uplatili letovanje u ovoj zemlji. To znači da italijanske turističke agencije koje su uzele novac od naših turista ne moraju da vrate novac partnerima u Srbiji.

Pročitajte još: Ne možete na more ove godine? PET mesta u Srbiji čija popularnost je EKSPLODIRALA, destinacije za koje se GRABE i STRANCI!

Povraćaj novca turistima 2022. godine?

Dekret koji produžava zadržavanje novca (str 34)

To, praktično, znači da naše agencije neće biti u mogućnosti da našim turistima, koji ni ove godine ne mogu da letuju u Italiji, vrate novac januara 2022. godine.

Mnogim agencijama je u Italiji zarobljeno više novca nego u Grčkoj!

Ovo je izuzetno loša vest s obzirom da je mnogim srpskim agencijama u Italiji ostalo više novca nego u Grčkoj. Naime, naše agencije su imale čartere za Siciliju i Sardiniju, ali i Kalabriju.

Pročitajte još: Ušli smo u NAJJEZIVIJU zgradu Srbije i ŠOKIRANI smo onim što smo VIDELI (FOTO/VIDEO)

Mnogi su radili svakog petka autobuske polaske u Veneciju, Milano, Đenovu, Toskano, Rim... Svi oni su partnerima slali avans kako bi zakupili sobe na godinu dana.

Italija zarobila Srbima najmanje milion evra!

Prema nezvaničnim informacijama u italijanskim agencijama i hotelima zarobljeno je više od milion evra, a samo jedna agencija je još 2019. godine poslala 200.000 evra avansa koji će biti blokiran, dakle, pet godina!

Ko je uplatio Italiju neka bira drugu destinaciju

- Turistima koji su 2019. godine uplatili Italiju savetujem da ne čekaju novac januara 2022. godine, već da ga iskoriste na drugim destinacijama. Zamislite kako izgeldaju hotele koji ne rade već dve godine! Niko ne može da garantuje da će u januaru moći da vrati novac koji mu je tri godine blokiran i pitanje je kada će ga dobiti - kaže Aleksandar Seničić, direktor Nacionalnog udruženja turističkih agencija JUTA.

Pročitajte još: Ovo mesto u Srbiji je sveto i ISPUNJAVA ŽELJE: A razlog zašto su manastiri u njemu MALI je PRELEP I NEVEROVATAN! (FOTO)

Ne čekajte od agencija novac januara 2022. godine

Međutim, Seničića sada brine drugi problem - ukoliko je Italija donela ovakvu odluku, treba očekivati da će i Grčka dozvoliti svojim agencijama da nisu u obavezi da vrate novac do 2023. godine! Uveliko se priča da će Grčka produžiti rok za vraćanje novca za najmanje šest meseci!

- Toga se najviše plašimo, jer je potres sa Muzenidisom mnoge doveo do ruba propasti. Mnoge agencije imaju mnogo svog novca zarobljenog u inostranstvu i ako naši turisti ne budu nastavili da uplaćuju letovanje neće imati prihod sa kojim mogu da rade. Dakle, svima savetujem da ne čekaju novac januara 2022. godine već da putuju tamo gde može da se putuje - zaključuje Seničić.

Mnogi bi mogli da ostanu bez odmora Foto: Peksel

Muzenidis je upropastio mnoge srpske agencije

U Grčkoj je otvoren svaki drugi hotel, a propast giganta kakav je bio "Muzenidis" tektonski je uzdrmao tržište. Naime, ova agencija je propala jer je očekivala avans od ruskih turista od najmanje 10 miliona evra. Pošto ruski turisti nisu došli - agencija je propala. Sa propašću "Muzenidisa" oštećene su gotovo sve srpske agencije.

Pročitajte još: Kineski turisti našli "jin i jang" u Šumadiji: Hoće da vide Moravu, a u muzeju ostavljaju čudne poruke (FOTO)

Turisti koji ne iskoriste vaučer za drugu destinaciju mogu da se nađu u pat-poziciji. Ukoliko njihova agencija bankrotira do januara moraće da se aktivira polisa o insolventnosti, pa kada se naplate svi poverioci i oni će dobiti deo svojih para.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas