· · Komentari: 0
SRBIJA

Ne možete na more ove godine? PET mesta u Srbiji čija popularnost je EKSPLODIRALA, destinacije za koje se GRABE i STRANCI!

Odmor u Srbiji može da bude lepši i sadržajniji od letovanja u Grčkoj. Probajte!

1624439283_AdaSafari.PNG

Nije uvek savršen odmor kupanje u moru. Naprotiv, neuporedivo zanimljiviji odmor može da se provede u Srbiji. Pet predloga za pet nezaboravnih odmora u Srbiji.

Pročitajte još: Na beogradskom aerodromu testiranje moguće 24 časa!

1. Vrnjačka Banja i manastiri

Pored toga što naša "kraljica kontinentalnog turizma" ima najveći broj kreveta, a samim tim i krevet za svačiji džep, Vranjačka Banja ima i najveći park koji je velika prednost tokom leta. Vrnjci imaju u mnoštvo bazena i akvapark, a 16. jula ovde stižu Brazilke koje će Vrnjačkom karnevalu doneti vrelu atmosferu.

Pročitajte još: Kineski turisti našli "jin i jang" u Šumadiji: Hoće da vide Moravu, a u muzeju ostavljaju čudne poruke (FOTO)

Vrnjačka Banja ima 100 istorijskih vila. I ne samo to, Vrnjačka Banja je okružena lepim mesti na koja može da se ide na izlet, a Žiča i Sopoćani su prva preporuka.

2. Prolom Banja i Đavolja varoš

Đavolja varoš je već dovoljan razlog da se uputite u Prolom Banju, a kada se tome doda ogroman bazen sa toboganima - jasno je da je jug Srbije dobar izbor. Bazeni u Prolom Banji se pune mineralnom, lekovitom vodom, a njome je napunjen i akvapark. Pešačkom stazom od banje stiže se do brvnare crkve Lazarice u kojoj se pričestio car Lazar pre Kosovskog boja.

Pročitajte još: Ušli smo u NAJJEZIVIJU zgradu Srbije i ŠOKIRANI smo onim što smo VIDELI (FOTO/VIDEO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prolom Banja (@prolombanja)

3. Čačak i Ovčarsko-kablarska klisura

Iz ovog kraja potiču Obrenovići, pa su za ljubitelje istorije Narodni muzej u Čačku, brdo LJubić i sam Čačak prava poslastica.

Ovčarsko-kablarska klisura krije 10 manastira koje je gradio narod i do kojih se može stići pešice ili katamaranom iz Međurečja. Najlepše se vide sa vidikovca koji se nalazi na Kablaru. U ovčarsko-kablarskoj banji se možete i kupati, ali i u Zapadnoj Moravi.

Pročitajte još: Ovo mesto u Srbiji je sveto i ISPUNJAVA ŽELJE: A razlog zašto su manastiri u njemu MALI je PRELEP I NEVEROVATAN! (FOTO)

4. Podunavlje i Kladovo

Jedno jezero, dva arheološka nalazišta i četiri tvrđave neverovatne lepote - to ima samo Podunavlje. Ko voli da se kupa treba da odabere hotel u Kladovu gde se nalazi odlična plaža. U odlasku svratite u Smederevo i Vinimacijum, a u povratku u Ram, Lepenski vir i Golubac.

Pročitajte još: A kako vi uzimate hranu? U SRPSKIM hotelima osmišljen KORONA pribor (Foto)

Ako volite vina ovo je, takođe, odredište za vas, jer su blizu Kladova i Rajačke pimnice. LJubitelji prirode, pak, treba da se "izgube" u Nacionalnom parku Đerdap koji će uskoro dobiti stakleni most.

Pročitajte još: NAJČISTIJE plaže ima samo JEDNA zemlja, evo gde je na listi GRČKA

5. Sombor i kanali

Sombor je lep tokom čitave godine, a ovo je savršeno mesto za kratak odmor. Obavezno treba posetiti etno kuću "Bodrog" staru 150 godina, prvi privatni Zoo vrt "Miki", Gradsku kuću, Sunčani sat, voziti se fijakerom ili grad razgledati biciklom, jer mu je drugo ime - Ravangrad! U Bačkom Bregu možete videti Šokačku kuću, ali i okupati se i na "Štrandu" gradskom kupalištu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.