· · Komentari: 0
TEHNOLOŠKI TRIKOVI

Ne odustajte! Evo kako da PRODUŽITE životni vek baterije na LAPTOPU

Operativni sistem Windows 10 omogućava postavljenje power plana koji kontroliše potrošnju baterije računara ili laptopa

1606953336_laptop.jpg
Foto: Pixabay

Opcija kreiranja power plana svog kompjutera uštedeće vam mnogo vremena, novca i energije, i vaše i vašeg računara. Kako biste napravili svoj plan potrošnje baterije računara, uđite u podešavanja unutar Control Panel klikom na Power Options.

Pročitajte još: Tehnološka POBEDA: Evropol razbio mrežu za komunikaciju koju su koristile HILJADE KRIMINALACA

Kada odete i odaberete ovu opciju, možete napraviti svoj plan u Windows 10. Osim toga, donosimo vam dve ključne stvari koje je potrebno da primenite kako biste sačuvali energiju svog računara.

Isključite ekran i stavite računar u stanje mirovanja

Pročitajte još:  NAJBOGATIJI! Da je mario za novac, Tesla bi kada je umro imao TAČNO OVOLIKO NOVCA NA RAČUNU! (VIDEO)

Spuštanjem slajdera i osvetljenja ekrana sa 100 posto na 70 posto smanjićete potrošnju energije za 20 posto

Ovo su dve najlakše opcije, gašenje ekrana i  sleep mode. Na prenosnim računarima sa Windows 10 operativnim sistemom imate mogućnost vezanu uz situacije kad uređaj crpi bateriju ili je priključen na struju. Možda ćete se morati poigrati sa vremenom pre nego što dobijete ono što želite, ali ako uključite li ove opcije, sigurno ćete uštediti bateriju.

Pročitajte još: Tehnološka POBEDA: Evropol razbio mrežu za komunikaciju koju su koristile HILJADE KRIMINALACA

Osvetljenje ekrana

Ukoliko ne znate gde se nalaze podešavanje za uređivanje osvetljenje ekrana, to nije problem jer je reč do operativnog sistema. Microsoft je modularnost ove opcije sklonio iz opcija za uštedu energije još u nadogradnji 1809. Osvetljenje sada možete menjati odlaskom na notifikacije u donjem desnom uglu ekrana, unutar opcije Action Center gde ćete pronaći slajder koji služi upravo za ovu svrhu. 

Spuštanjem slajdera i osvetljenja ekrana sa 100 posto na 70 posto smanjićete potrošnju energije za 20 posto.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.