Oglas
· · Komentari: 0
VEZE

NE prepoznajete SEBE? Pod hitno RASKINITE vezu!

Za neke ljude je veza sa stalnom svađama jedini način da pokažu ljubav, a za druge vrsta pražnjenja i punjenja, ali je za njihovu decu ubistvena.

1598259755_Depositphotos_70007173_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Kako i zašto u začarani krug ulaze osobe koje po prirodi nisu sklone svđama i ne odgovaraju joj stalne tenzije, neizvesnosti, igra toplo-hladno?

Pročitajte još: Vreme je da se SUOČITE sa istinom! Evo zašto su muškarci LUDI ZA PLAVUŠAMA

Kako raskinuti
Veoma je važno da se prekine što ranije, odnosno da se par suoči sa tim problemom čim uvidi šablon u nastajanju.

- Zato što se disfunkcionalnost pomeša sa strašću i što osobi najpre nije sasvim jasno šta se dešava - kaže Elena Kuzmanović, psiholog.

Svađalice deluju tako neuhvatljivo...

Nekada u takvu vezu "upada" osoba kojoj partner za koji je zainteresovana deluje neuhvatljivije, pa je prvi refleks da proba nekako da je zadrži pored sebe. I tu nije konstantno loše, većpostoji i "dobri deo" veze.

- Baš zbog tog malog procenta stvari koje volimo i koje nam prijaju često dugo trpimo odnos koji nam uglavnom ne odgovara - kaže Kuzmanovićeva.

Pročitajte još: Kako su DRUŠTVENE MREŽE uticale na parove tokom KARANTINA? Istraživanja su iznenađujuća

Stalne svađe su stres za organizam Foto: Depozit

Pročitajte još: Muškarci PARKIRAJU auto za 15 sekundi, ali ŽENE su ipak bolje U OVOJ STVARI

Važno je razumeti da ni u jednom odnosu nije samo loše i da uvek kad odlučimo da odemo iz njega, nešto dobro moramo da izgubimo.

Za koga je pogubno?
U ovakvu vezu ne smeju da ulaze nesigurne i osetljive osobe, sklone zavisničkim odnosima, sa teškoćom da se zauzmu za sebe i da napuste partnera. Zapravo, taj odnos nije koristan bilo kom tipu ličnosti.

Koji je jasan, upozoravajući signal da se što pre mora napusti takav odnos?

- Kada shvati da je počela da se menja i postaje osoba koja se sebi više ne dopada - ističe Kuzmanovićeva.

Deca će se, kada porastu, ponašati na isti način.

Ili kada oseti da je iscrpljena odnosom, da mnogo vremena provodi baveći se svađama i problemima u vezi, zbog čega ostatak života strada. I najvažniji razlog, ukoliko ima decu, važno je da se takav odnos ili sredi ili prekine, jer deca veoma teško podnose neizvesnost i čini im se da im je život stalno na ivici provalije.

Pročitajte još: Vreme je da se SUOČITE sa istinom! Evo zašto su muškarci LUDI ZA PLAVUŠAMA

Mi iscrtavamo mape života naše dece kroz odnos koji imamo prema njima i kroz odnos kakav imamo sa partnerom. Zato je odgovornost roditelja velika u tome do koje će mere decu izložiti stresu kroz stalne rastanke i ponovna spajanja.

Deca vole stabilnost i harmoniju, ne svađe.

- Često se to učenje po modelu prenosi i na naredne generacije, jer na taj način "čitamo" ljubav i odnose. Deca vole stabilnost i harmoniju, a ovakva vrsta dinamike im stvara hroničnu nesigurnost - zaključuje Kuzmanovićeva.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas