Oglas
· · Komentari: 0
RAZLIKA U GODINAMA

NE ZAMERITE starijem muškarcu sa MLADOM ŽENOM, jer on ima PROBLEM, a nije ni svestan

Starijem muškarcu ide u prilog to što je nekim ženama potrebna briga, zaštita i sigurnost, a to im može pružiti muškarac u poznim, od koga se u tim godinama očekuje da je uspešan i ostvaren.

1597222550_Depositphotos_253029528_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Neki potrebu starijih muškaraca da osvajaju mlađe žene pripisuju "krizi srednjih godina", strahu od gubitka moći, pa i smrti.

Pročitajte još: Partner je MLAĐI od SINA? Što da ne, ako se ispuni OVAJ USLOV

Žene sazrevaju ranij?
Još jedan argument je da žene sazrevaju ranije, pa nije logično da traže partnere među vršnjacima. Ovo su uvrežena mišljenja, koja ne moraju uvek biti istinita, ali značajno utiču na formiranje stavova o generacijskim razlikama u partnerskim odnosima.

- Nezahvalno je reći do koje granice bi bilo u redu tolerisati tu razliku, a šta bi se moglo smatrati neprihvatljivim starosnim jazom, jer svako postavljanje granica je uslovljeno socijalnim okruženjem i kulturnim miljeom - kaže Milica Miloradović Stanković, psiholog.

Razlika do 10 godina je prihvatljiva, ali idealna je do pet godina. Crkva prihvata do 15 godina.

Uopšteno govoreći, smatra se da je razlika do 10 godina prihvatljiva, a "idealna" bi bila do pet. Naša pravoslavna crkva odobrava razliku do 15 godina. Važno je uzeti u obzir koliko godina imaju oba partnera, jer neće se na isti način ispoljiti razlika kada imaju 20 i 35 i u slučaju kada imaju 35 i 50 godina. Prema pojedinim istraživanjima, što je razlika u godinama veća, manja je verovatnoća opstanka veze.

Predrasude okoline su česta pojava.

Najčešći izazovi su predrasude, kao i neodobravanje, kritika i osuda okruženja. Situacija može dodatno da se zakomplikuje kada se uzmu u obzir odnosi u široj porodici.

Vršnjaci se najbolje razumeju Foto: Depozitfoto

- Recimo, kada osoba ima partnerku mlađu od svoje ćerke ili kada je jedan stariji od roditelja drugog partnera i tada dolazi do odbacivanja i prekida komunikacije od pojedinih članova porodice - ističe Miloradović Stanković.

Mlađim partnerima se uvek pripisuje korist.

Najčešća "zamerka" ovim parovima je da ih ne povezuje ljubav, već skriveni interes. Obično se mlađi partner "optužuje" da je u vezi zbog materijalne koristi i sigurnosti, dok se starijem pripisuje da im mlađa polovina predstavlja trofej i dokaz da su još fizički i seksualno privlačni.

Nekada zbog raskoraka u razvojnim fazama koji nosi generacijska razlika, dolazi do neusaglašenosti potreba i prioriteta.

Pročitajte još: Ova POZA u seksu je za muškarce OPASNA po ŽIVOT, a žene dovodi do VRHUNCA!

Tada su potrebni zajednički trud i volja, strpljenje i ljubav kako bi odnos prebrodio krizu. Ono što je ključno, čak i važnije od godina, jesu emocionalna zrelost, stabilnost i samosvest oba partnera.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas