Oglas
· · Komentari: 0
PUZAVICE

NE ZOVITE goste u baštu dok ne posadite ovu PENJAČICU

Postoji 300 vrsta klematisa i sigurno možete pronaći vrstu koja će, baš, vama odgovarati.

1596449933_Klematis.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Klematis cveta od maja do septembra i to je dovoljan razlog da ga posadite u vrtu.

Pročitajte još: Zašto SRPSKI TURISTI biraju baš OVO letovalište? Luksuz, bazen spa... a TEST NA KORONU NE TREBA

Pročitajte još: Podseća na JORGOVAN, ali ovo cveće zovu "LEPTIROV ŽBUN"

Ova penjačica je prilično popularna u našim krajevima, jer bujno raste i mirisom privlači bumbare i pogleda zavidnih komšija. Ima prijatan, blag miris, a cvetovi mogu biti u bezbroj boja: beloj, žutoj, roze, crvenoj, lila, ljubičastoj, plavoj...

Sledeća šansa je da ga posadite u oktobru.

Sadi se u martu, pa ako ste propustili priliku sledeća je u oktobru. Odaberite sunčano mesto, jer ako želite mnogo cvetova moraju da imaju dnevno najmanje šest sati sunca. Tokom zime klematis izgubi cvetove i listove, pa ostane kompletno - golišav! Na proleće će se ponovo probuditi i početi da buja.

Od ružnog zida napravi simfoniju Foto: Piksabej

Ovo je idealna biljka za ružan zid ili prostor koji treba da se pokrije. Brzo raste i spreman je da formira senik od proleća do leta.

Uspeva u saksiji i pravi hlad na terasi.

Klematis odlično napreduje i na terasi i uvek je raspoložen da napravi zavesu od cvetova koji će praviti senku. Ukoliko raste u saksiji zimi ga zaštitite od mraza folijom.

Pročitajte još: Tako je LEPO napredovao, a onda je PROPAO! To znači da ga niste ISPOŠTOVALI!

Klematis se prve godine ne orezuje, a posle toga se uklanjaju samo suve, promrzle i mrtve grane.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas