Oglas
· · Komentari: 0

Ne zovu ga džabe ČISTAČ SA LIVADE! Čaj od ove biljke koristi se kod PSORIJAZE i opadanja kose (FOTO)

Veoma je zdrava, ali njen koren gubi svojstva posle šest meseci, zato proverite koliko je svež.

1628506414_caj.JPG
Foto: Printscreen/Instagram
Oglas

Čičak i kopriva mnogi smatraju korovom i čupaju ih ukoliko ih pronađu u dvorištu. Međutim ono što možda niste znali je da su i jedna i druga veoma zdrave, posebno čičak, kod kojeg je lekovito sve, seme koren, cvet. 

Čičak - čudo od biljke!

Ono što je važno napomenuti kada je čičak u pitanju jeste da ova biljka daleko brže od ostalih gubi svoja lekovita svojstva. Šest meseci nakon kopanja korena čička jedinjenja koja sadrži, a koja deluju protiv bakterija i gljivica, se gube. 

Dakle nema smisla kupovati koren stariji od 6 meseci. Ova biljka podstiče znojenje i izbacivanje štetnih materija iz organizma. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Silvana Radic (@silvanar247)

Deluje stimulativno i na organe za varenje, podstiče probavu i pravi je čistač organizma sa livade. Ukoliko želite da bar dva puta godišnje sprovedete čišćenje organizma i pripremite ga za leto i za zimu kako bi izdržalo napore i nisku temperaturu, koristite upravo čičak, odnostno koren čička, koji je najbolje kombinovati sa rastavićem i maslačkom. 

Dobar za kožna oboljenja

Čičak je veoma dobar i za tretiranje hroničnih kožnih oboljenja, kao što je dermatitis, psorijaza ili akni. Mnogi travari smatraju da je ova biljka veoma značajna i u regulisanju stresa i sprečavanju njegovih negativnih dejstava.

Koren se koristi i za proizvodnju čičkovog ulja, veoma učinkovitog protiv opadanja kose. 

Od mladih listova može da se pravi salata. Ukoliko ste ljubitelji salate poput radiča i maslačka, svakako će vam se dopasti i ova salata. 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas