· · Komentari: 0
SAVET

Nećete je više bacati: Kozmetiku kojoj je ISTEKAO ROK možete iskoristiti na 5 NAČINA

Kozmetika kojoj je istekao može biti od koristi u domaćinstvu.

1626246537_cosmetics-166774_1920.jpg
Foto: Piksabej

Jasno je da ćemo kozmetiku kojoj je istekao rok trajanja baciti, jer je nakon roka ne valja upotrebljavati na koži, ili na licu.

Međutim, kozmetika kojoj je istekao rok može imati razne primene u domaćinstvu. Stoga, ne morate bacati svu kozmetiku, jer će vas drugačija namena pojedinih kozmetičkih preparata oduševiti.

Počitajte još: Napravite prirodni MIRIŠLJAVI sprej za telo, koji će vas RASHLADITI tokom vrelih letnjih dana

Micelarna voda

Micelarna voda kojoj je istekao rok trajanja može biti odlična u skidanju lepljivog sloja na raznim ambalažama.

Takođe, kako ne biste trošili svoju novu micelarnu vodu sa skidanje fleka od pudera ili šminke sa garderobe, možete za to iskoristiti onu staru, sa isteklim rokom.

Tonik za lice

Odlična alternativa za dezinfekciona sredstva je tonik za lice kojem je istekao rok trajanja.

Zbog svog sastava, tonik za lice može biti zamena za antiseptik.

Ako mu je istekao rok trajanja, tonik za lice koristite za dezinfekciju mobilnog telefona, tastature na kompjuteru, ili daljinskog upravljača.

Pročitajte još: Napravite domaće preparate koji NEGUJU vaše RUKE i NOKTE

Krema za ruke

Krema za ruke kojoj je istekao rok trajanja neće odgovarati vašoj koži, ali će biti idealna za drugu kožu, poput one na cipelama ili torbama.

NJom ćete savršeno ispolirati kožni nameštaj, cipele, novčanike, torbe ili sedišta u autu, posebno ako je masna.

Puder u prahu

Brinete će posebno biti oduševljene upotrebom pudera u prahu sa isteklim rokom trajanja, jer ga mogu iskoristiti umesto šampona za suvo pranje.

Puder će upiti sebum, a kosa će izgledati čistije.

U situacijama kada nemate dovoljno vremena za pranje kose, dovoljno je napuderisati koren, i raščešljati je.

Pročitajte još: Namažite VAZELIN u kombinaciji sa OVIM ZAČINOM i imaćete PUNIJA USTA

Ulje za telo

Ako je ulju za telo istekao rok trajanja, iskoristite ga za poliranje i visoki sjaj sudopere, slavina, i drugih metalnih predmeta u kući.

Željeni predmet poprskajte uljem za temo, potom skinite višak ubrusom, kako ne bi ostao mastan.

                              PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.