Oglas
· · Komentari: 0
BEBI ŠAMPON

Nećete verovati od kolike koristi može biti u domaćinstvu! BEBI ŠAMPON JE PRAVO ČUDO!

Šta je to toliko nežno da njime možete oprati kosu bebe, ali i očistiti kauč? Šampon za bebe!

1601376386_Depositphotos_72963187_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Jasno je da su ovi šamponi odlični za bebe, a i za roditelje, jer se zna da će kupanje proteći bez suza.

Ali ovaj nežni preparat se može koristiti i za puno toga u domaćinstvu – pranje veša, poda ili čišćenje lica.

1. OPERITE LICE

Ako je ovaj proizvod siguran za kožu vaše bebe, onda je jasno da neće škoditi niti vašoj koži. Dermatolozi često preporučuju da ga koriste osobe koje imaju neke kožne probleme, poput dermatitisa, za pranje lica svakodnevno. Dakle, možete ga bez straha koristiti i vi.

2. SREDSTVO ZA BEZBOLNO UKLANJANJE FLASTERA

Ako niste dovoljno hrabri onda vam ništa ne znači rečenica – samo ga odlepi brzo i gotovo. No, ko voli da skida flastere… Ako niste hrabri, savet je da malo ovog šampona stavite na flaster i nećete niti osetiti da je nestao. Šamponom možete očistiti i višak kreme koji je ostao ispod flastera.

Pročitajte još: Ova mesta verovatno ZABORAVLJATE prilikom BRISANJA PRAŠINE

Foto: Depozit

3. PROČISTITE SINUSE

Malo parenja može pomoći da očistite sinuse i možda prestanete da hrčete, ali ako stavite par kapi ovog šampona u vodu koja sadrži i so, možete pripremiti sredstvo koje će vam pomoći ako imate infekciju sinusa, barem tako kaže Mas Takashima, lekar i direktor centra za bolesti sinusa na univerzitetu Bejlor.

- Deci govorimo da ruke peru sapunom i vodom, a ne samo sapunom jer će se tako lakše rešiti bakterija, a isto se odnosi i na sinuse - dodaje i navodi kako se radi o novosti, pa je dobro prvo se posavetovati sa lekarom.

4. TRETIRAJTE MANJE UPALE OKA

Muče vas crveni i otečeni kapci? To je stanje često uzrokovano bakterijama, a simptomi uključuju crvenilo oka, svrab, peckanje, suzenje i stvaranje krmelja. Tretman uključuje jaku higijenu, a vi možete to uraditi pomoću vruće gaze i rastvora u koju ste stavili vodu i šampon za bebe.

Pročitajte još: Da li ste se pitali zašto su WC ŠOLJE većinom BELE BOJE? Postoje DVA RAZLOGA za to!

Foto: Depozit

5. OČISTITE NAKIT

Dijamanti su vrlo otporni pa nije neobično ako dobijete savet da očistite nakit u vrućoj vodi kojoj ste dodali malo šampona za bebe.

Ali, jeste li znali da možete istim sredstvom oprati i nakit koji nije od zlata ili srebra? Jednostavno pomešajte vodu i šampon i četkicom ili vaticom obrišite nakit koji je naknadno potrebno dobro osušiti krpicom.

6. OPERITE PODOVE

Ako želite da smanjite upotrebu jakih sredstava za čišćenje kuće, razmislite o šamponu za decu. Mnogi će stručnjaci savetovati da za laminate koristite ovo sredstvo, a možete ga pripremiti tako što ćete pomešati 2 kašike šampona i litar vode. Nežno je sredstvo, a sve će dobro očistiti.

Pročitajte još: Glavna ZVEZDA stana dobila je NOVO lice: UGAONA garnitura je dobila HIT produžetak!

7. ČISTITE KOŽNI NAMEŠTAJ I KOŽNE JAKNE

Puno je sredstava dostupno za čišćenje kože, ali često vam nije potreban taj specijalni i često skupocen rastvor. Pomešajte kap šampona i malo vode i suvom krpom očistite nameštaj, a kada su u pitanju kožne jakne, postupak je isti.

8. OPERITE KAŠMIR I VUNU

Kašmir i vuna su osetljivi na vodu, ali šampon za bebe je dovoljno nežan da ih njime možete prati. Jednostavno ih operite na ruke u vodi i šamponu i ostavite da se suše.

9. POPRAVITE RAJSFERŠLUS NA PANTALONAMA

Zapeo je i ne miče se? Stavite malo šampona na njega i tapkajte vaticom. Ako nije pokidan, ovo će vam sigurno pomoći.

Pročitajte još: Kako se PRAVILNO USISAVA: Ove greške pravi većina

Foto: Depozit

10. OPERITE PSA

Naravno da je ono sredstvo koje je sigurno za bebe sigurno i za ljubimce, no kako koža psa ima drugu PH vrednost, čak i najblaži proizvodi mogu biti štetni. Ali, ako vam se pas upravo uvaljao u nešto smrdljivo i nemate ništa drugo pri ruci, slobodno iskoristite ovaj šampon kako bi ga oprali.

11. OPERITE ČETKICE ZA ŠMINKANJE

Prljave četkice za šminkanje mogu biti leglo bakterija, što može štetiti zdravlju ali i vašem izgledu, a često mogu širiti opasne infekcije poput one uzrokovane bakterijom ešerihajom koli ili gljivicama. Stručnjaci preporučuju da ih perete svakih 10 dana blagim šamponom. Sve što treba da uradite je da ih isperete dobro i da ih ocedite i pustite da se osuše.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas