Oglas
· · Komentari: 0
LEPOTA

NEGA LICA: Šta krema za lice mora da sadrži da biste videli rezultate

Možda ne možemo zauvek ostati mladi, ali izgledati zdravo i sveže sada je vrlo lako - ako makar malo vremena posvetite svojoj koži.

1605775129_Depositphotos_211222188_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Čak i za teške probleme uzrokovane gravitacijom i starenjem od sunca, poput opuštenosti vrata, dubokih bora i kontura lica, dekoltea ili pigmentacije, postoje moćni antioksidanti koji poboljšavaju lice svake žene, u svako doba. 

Ovi sastojci deaktiviraju slobodne radikale, nestabilne i razorne molekule u telu, koji se javljaju zbog loših navika: pušenja, sunčanja i zagađenja vazduha. Najpoznatiji antioksidativni sastojci koje ćete pronaći u svakom kozmetičkom proizvodu ili dodatku koji garantuje da ćete pobediti vreme i nadograditi svoju lepotu su vitamini A, C, E i poznati niacinamid.

Pročitajte još: Pravilo za ČIŠĆENJE LICA 60/30: Zašto je dobro?

Retinol

Retinol je aktivni derivat vitamina A, u mnogo blažem obliku od retinoida koje dermatolozi propisuju za lečenje kože. Iako je potrebno nekoliko nedelja da bi se videli rezultati, to je najbolji sastojak kada je reč o smanjenju bora, smanjenju pora, brisanju smeđih mrlja i poboljšanju teksture kože.

Retinol može izazvati iritacije prvih nekoliko dana korišćenja, posebno ako je koža izložena sunčevoj svetlosti!
Foto: Depozit

Obavezno nanesite kremu sa retinolom noću na suvu kožu. Ujutro ne izlazite iz kuće bez kreme za sunčanje sa visokim SPF indeksom. Pre upotrebe kreme sa retinolom, koristite piling za lice. 

Pročitajte još: Nedeljni tretman koji pozitivno deluje na BORE: Maska od jabuke i meda

Vitamin C (ili askorbinska kiselina)

Vitamin C je savršen sastojak za svako zdravstveno pitanje (a dovoljno je samo da stimuliše i ojača imuni sistem), međutim, kada se "pomeša" sa kožnim problemima, stvari se komplikuju. Kada se stavi u pravi oblik u sastav kozmetike, tada predstavlja svoje najveće antioksidativne prednosti: bori se protiv slobodnih radikala, restrukturira kolagen, smanjuje upale i promoviše elastičnost i svežinu kože.

Svake nedelje priuštite sebi tretman vitaminom C kako biste kožu obogatili antiokisantima!

Pročitajte još: U toku jednog sata dodirnemo 23 puta lice, ali postoje NAČINI da se rešimo ove navike

Vitamin E

Vitamin E - kapital protiv starenja sam po sebi - moćan je faktor u podmlađivanju zrele kože. Ima moćna antioksidativna svojstva koja pružaju bezbroj korisnih usluga koži, a glavna je prevencija bora. 

Foto: Depozit

Potražite kokosovo ulje ili puter koji štite kožu od stvaranja slobodnih radikala, a njegovo delovanje protiv starenja uslovljeno je visokim sadržajem vitamina E. Nanesite ih samostalno ili ih pomešajte sa drugim esencijalnim uljima za uklanjanje bora, lečenje ekcema, akni ili celulita.

Niacinamid (ili vitamin B3)

Ako imate tamne mrlje i ožiljke kao rezultat jakih akni tokom adolescencije ili oštećenja od sunca ili normalnog starenja kože, možete svojoj koži vratiti sjaj niacinamidom, derivatom vitamina B3.

Pročitajte još: Tri trika koja dovode do BESPREKORNOG TENA

Stručnjaci kažu da ovaj sastojak kreme protiv starenja može poboljšati hidrataciju zaštitne barijere kože u proizvodnji kolagena i gotovo automatski preokrenuti vidljivo oštećenje starenja. Potražite kreme sa niacinamidom za smanjenje upala, mrlja i čak jakih akni na licu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas