Oglas
· · Komentari: 0
nega lica

Nega masne kože kod kuće: 4 koraka koja su joj neophodna

Svaki tip kože zahteva posebnu negu.

1613389620_Depositphotos_289732678_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Nega lica kod kuće za masnu kožu je neophodna da bi se održao njen kvalitet i smanjili pojavu nepravilnosti. 

Naučite da sami kod kuće tretirate masnu kožu. Ovi korai odvešće vas do blistave kože lica

Čišćenje

Prvi korak i najneophodniji korak, temelj za sve ostalo je čišćenje lica. Uklanjanja nakupljene nečistoće, mrtve ćelije i bakterije sa površine kože. Ostatke šminke i višak ulja.

Pročitajte još: TVID ponovo u modi: Elegantan i sofisticiran

Za masne tipove kože, trebalo bi da koristite sredstvo za čišćenje koje uklanja višak ulja kako bi lice ostalo sveže.Ne uklanja se sve ulje jer je neophodno kako bi vam koža bila meka.

Hidratacija
Postoji mišljenje da samo suvoj koži treba hidratantna krema. Ovo je potpuno pogrešno. Masnoj koži treba dobar hidratant za negu i održavanje mekoće kože. Jedino treba da pzite na to da je na bazi vode, a ne ulja.

Para

Para je jako star tretman za negu kože koji efikasno deluje na uklanjanje prljavštine, masnoće i otvaranje pora na licu. Postupak je vrlo jednostavan, možete koristiti bilje poput lavande, ruzmarina, majčine dušice...  Potrebna vam je posda koju treba da napunite voodm. Dodajte malo sušenog bilja i prokuvajte. Pustite da se malo prohladi kako bi vam bilo prijatno. Pokrijte glavu peškirom i dozvolite pari da prodre i deluje na vašu kožu 5-8 minuta.

Pročitajte još: MODNIM DIZAJNERIMA presušile ideje: Kratki PLETENI šorts u kompletu sa džemperom za proleće? (FOTO)

Toniranje

Toner se koristi za uklanjanje viška nečistoće i tragova šminke sa lica. Priprema kožu za nanošenje hidratantne kreme. Obratite pažnju na to da tonik ne sadrži alkohol. Ružina voda deluje kao prirodni tonik za kožu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas