Oglas
· · Komentari: 0
čišćenje

Neka SUDOPERA ZABLISTA: Postupak čišćenja koji će vam pomoći

U kuhinji bi najviše pažnje trebalo da posvetimo čišćenju sudopere.

1620663713_d70d455723cfdf9f2c7fc3760b3749d472274c36.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Prilikom pripreme hrane je nezaobilazna, pa tu neretko završe razne baktere.

Sudoperu bi trebalo da očistimo sveki put nakon korišćenja, posebno ukoliko rukujemo mesom.

Uz redovno svakodnevno čišćenje koje ne oduzima puno vremena, sudopera će uvek sijati i izgledati čisto.

Šta vam je potrebno:

  • Tečnost za pranje posuđa
  • Soda bikarbona
  • Destilovano belo sirće
  • maslinovo ulje

Pročitajte još: Kako skuvati meko, ali ne tečno jaje? Tajna je u brojanju!

Postupak

Ispiranje

Nakon pripreme hrane, ispiranja ili pranja posuđa, dobro isperite sudoperu vrućom vodom.

Brzo očistite

Stavite par kapi tečnosti za pranje posuđa na vlažni sunđer. Obrišite sudoperu i okolne delove do kojih mogu doći bakterije.

Pročitajte još: Ovo je hrana koju pre jela OBAVEZNO morate oprati

Osušite krpom

Jedan od načina da sudoper izgleda sjajno i da spreči pojavu vodenih tačkica je temeljno sušenje sudopera nakon svakog čišćenja. Koristite krpu od mikrofibera jer ne ostavlja dlačice, dobro upija vodu i brzo se suši.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas