· · Komentari: 0
SAVETI

Nema zezanja na MORU, ali ima pored ROŠTILJA! Otkrivamo tajne MAJSTORA roštilja

Ovog leta imamo priliku da uživamo u lepom vremenu i okupljanju prijatelja uz roštilj i nezaobilazno pivo. Evo kako da se pokažete kao stručnjaci i u ovim situacijama

1593813268_rostilj.png
Foto: Pixabay

Da li ima bilo šta gore nego prepečen ćevap, ili ono još gore - nedeovoljno pečen? Roštiljanje na prvi pogled deluje kao jednostavan zadatak, ali istina je daleko od toga obzirom da se u našim rukama nalaze obroci za celu porodicu ili prijatelje.

Nije sve tako jednostavno. Ukus mesa zavisi od nekoliko trikova

I kod spremanja mesa na roštilju postoje neki trikovi, koji će učiniti da meso na tanjiru bude izuzetno ukusno.


Foto: Pixabay

Pročitajte još: PROZOR, mikrotalasnu ili TUŠ kabinu EFIKASNO ČISTI sitnica koju imate u KUHINJI

Meso mora biti začinjeno na vreme

Začini i priprema mesa pre samog stavljanja na roštilj jednako je bitna kao i samo roštiljanje. Koristite kvalitetnu morsku so, crni ili crveni luk, beli luk i crni biber. Ovakva mešavina sastojaka i začina će doprieti stvaranju fine hrskave korice na površini mesa.

Začini treba da budu dovoljno dugo na mesu kako bi se stopili i prodrli u meso, pa je ovaj proces potrebno započeti najmanje sat vremena pre samog stavljanja na roštilj. 

Pročitajte još: Svi je IMAMO u kuhinji: NAMIRNICA koja TOPI MASTI i dovodi do VITKOG STRUKA

Idealna marinada

Marinada od soli, malo žutog šećera, ruzmarina, belog luka i crnog bibera daće mesu poseban ukus i aromu. Možete isprobati i marinadu od melase, timijana, limuna i belog luka.

Pročitajte još: Pogledajte TRIK kako da vam INSEKTI ne upadaju u piće dok se odmarate u bašti 

Idealno pripremljen roštilj

Roštilj morate pripremiti na vreme. Ukoliko želite da pečete meso iznad žara, a ne na živoj direktnoj vatri koja će spržiti meso. Zapalite brikete barem sat vremena pre nego što počnete peći meso. Užareni briketi daće mesu fini uus i omogućiće karamelizaciju što će rezultirati sočnim mesom. 

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.