· · Komentari: 0
MUŠKARCI

Nemački lekari utvrdili: MUŠKARCE ne treba lečiti na isti način kao ŽENE

Lekari su zaključili da je za muško zdravlje odgovoran testosteron, pa se razlikuju od žena ne samo fizički, nego i psihički.

1592913766_Depositphotos_206952704_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Muškarci se zbog genetskog sklopa i psihe drugačije razbolevaju, pa bi trebalo primeniti drugačiji pristup njihovom lečenju u odnosu na žene.

Pročitajte još: Doktori jednoj grupi pacijenata prepisali SMEH, a drugoj LEKOVE: Rezultat NEVEROVATAN

Za zdravlje muškarca u značajnoj meri je odgovoran hormon testosteron. On je vrlo bitan za razvoj muškog embriona, a postaje izuzetno aktivan u pubertetu.

Kriju da ih nešto boli
Muškarci zanemaruju odlazak kod lekara.

Psiha i vaspitanje muškarca takođe se u priličnoj meri razlikuju od ženske. Ovo tvrde stručnjaci nemačkog Univerzitetskog medicinskog centra Hamburg-Ependorf, posle opsežnih istraživanja.

- Muškarci uglavnom misle da moraju da budu jaki i da ne treba da pokazuju slabosti, zbog čega često zanemaruju preglede kod lekara. Zato mi kažemo da žene bolesti sprečavaju, a muškarci ih leče.

Muškarci srednjih godina su tri puta više podlož niji hipertenziji nego žene.

Osim toga, muškarci su hendikepirani i zbog genetske strukture hromozoma. Za razliku od žena koje imaju dva iks hromozoma, od kojih je jedan zaštita od genetskih oštećenja, muškarci imaju samo jedan, pa su genetska oštećenja kod njih mnogo opasnija - istakao je dr Frank Zomer, predsednik Nemačkog društva za zdravlje muškaraca.

Pročitajte još: Sprečite pojavu teške bolesti: Ovo je 5 čajeva protiv KANCERA i svima su dostupni

Dokazano je i da su muškarci u ranom i srednjem životnom dobu podložniji pojavi hipertenzije, a da su između 45. i 60. godine izloženi triput većoj opasnosti od infarkta nego žene.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.