· · Komentari: 0
OPASNOST PO ZDRAVLJE

Nemojte kupovati JEFTINE KOPIJE parfema jer sadrže - URIN I ANTIFRIZ!

Kopije poznatih parfema sa kojima se susrećemo na ulicama predstavljaju tržište vredno sedam miliona dolara, ali i veliku opasnost po naše zdravlje

1596702735_parfemi.png
Foto: Pixabay

Rezultati istraživanja sprovedenog u Velikoj Britaniji i Irskoj su šokantni - u bočicama lažnih parfema pod poznatim marakama nalaze se mirisi koji sadrže urin, bakterije i antifriz!

Pročitajte još: Zašto SRPSKI TURISTI biraju baš OVO letovalište? Luksuz, bazen spa... a TEST NA KORONU NE TREBA

Pročitajte još: Napravite frizuru za sve prilike: Tu je savršena PUNĐA

Opasnost po zdravlje! Loše kopije parfema mogu izazvati dermatitis!

Američki modni magazin Harper's Bazaar godinama unazad bavio se razotkrivanjem lažnih kopija luksuznih dobara, ali i parfema.

Pročitajte još: MANJE JE VIŠE, kako da sa MINIMALNO ŠMINKE postignete ono što želite

- Urin se koristi kao stabilizator pH vrednosti, a pored toga parfemu daje privlačnu boju. Jeftini su, a zaradom se finansira terorizam, preprodaja droge i trgovina ljudima - navedeno je u ovom modnom magazinu.

Pročitajte još:  Da li ste probali japansku metodu UKEIRERU? Odlična je!

Navedeni sastojci posebno su opasni jer se nanose na osetljive delove kože. Uzrokuju peckanje i iritacije pa čak i dermatitis.

Pročitajte još: Često pranje kose, sede vlasi, farbanje: Šta je MIT, a šta ISTINA?

Lažni parfemi mogu se prepoznati po labavim omotima celofana, tankim kutijama i bar kodovima koji se nalaze na bočnom delu pakovanja, umesto na poleđini kutije.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.