Oglas
· · Komentari: 0
ZANIMLJIVO

Ukoliko putujete u ove delove sveta ove neobični običaje za stolom morate ispoštovati

Običaji su različiti u svakoj zemlji

1611512225_restaurant-1284351_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Ukoliko volite da putujete, morali biste da naučite i neke običaje, koji su veoma važni za tu zemlju.

Pročitajte još: Da li ste zaista toliko INTELIGENTNI koliko smatrate? Pet pokazatelja da li ste PAMETNI

Posebna pažnja, obraća se na vaše ponašanje za stolom. Svaki vaš pokret može se protumačiti na različite načine. Zbog toga, savetujemo vam da pažljivo pročitate neke od ovih običaja za stolom, kako se ne bi obrukali.
 

Foto: Pixabay

Na Tajlandu se veoma nepristojnim smatra, ukoliko hranu uzimate viljuškom. Oni je isključivo koriste da bi hranu pogurali u kašiku. Kod Tajlanđana, se sve do 1897. godine jelo rukama, a onda je kralj Čulalongkorn doneo pribor za jelo. Takođe, na Tajlandu hranu nikako ne smete jesti štapićima, osim ako nije u pitanju kineska hrana iz voka.

Kod Japanaca se srkanje smatra da poboljšava ukus hrane i zato nije nepristojno to raditi.

U Južnoj Koreji je pravilo da niko ne jede za stolom dok najstarija osoba ne uzme jedan zalogaj prva. Takođe je potrebno hranu uzeti sa obe ruke i pokazati poštovanje prema toj osobi.

U Italiji je mešanje sira i ribe smatra velikom greškom i uvredom

U nekim kulturama Inuita u Kanadi, ispuštanje vetrova nakon jela je znak zahvalnosti.

U Kini je vrlo važno kako se ostavljaju štapići. Ne smeju da se ostave popreko, a njima ne sme ni da se maše niti da se usmere prema nekome. Podrigivanje u Kini se smatra znakom zahvalnosti.

Mađari nikad ne nazdravljaju pivom, jer su 1848. godine za vreme mađarske revolucije, austrijski vojnici na poraženim i ubijenim Mađarima slavili nazdravljajući pivskim kriglama.

Ako u Nemačkoj krompir sečete nožem domaćin će misliti da nije dobro skuvan, zbog toga je bolje da ga izgnječite viljuškom.

Pročitajte još: Knjige koje su još pre više od 100 godina odnete na ANTARKTIK: Da li ste pročitali neku od njih?

U Indiji i Japanu važno je da ispraznite tanjir. Ali u Kini je to znak da vam dospu još hrane.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas