Oglas
· · Komentari: 0
Gumene čizme

Neopravdano potcenjene (FOTO)

Krajem zime, kada se sneg pretvara u ledenu kašu, a blato u žitku masu, punu prljave vode koja natapa kožnu obuću, suve noge i očuvan imunitet su imperativ

1614780611_gumene-cizme.jpg
gumene-cizme - foto: "Tigar"
Oglas

Reč “Tigar” kod nas je sinonim za automobilske gume i klasične gumene čizme (u ostatku sveta zovu ih “Velington”). Pirotska fabrika je drugi po veličini proizvođač ovoga tipa obuće u svetskim okvirima. Japan, Australija pa čak i oružane snage Finske kupuju gumene čizme od srpskog proizvođača iz Pirota. 

Pročitajte još: “Svemirska” tehnologija za boravak u prirodi (FOTO)

Ova jednostavna i praktična obuća je neopravdano potcenjena ali iskusni (ribo)lovci ih smatraju nezamenjivim kada se kreću na močvarnom, barskom terenu, raskvašenom snegu, ili dubokoj travi punoj jutarnje rose. Međutim, sitna mehanička oštećenja, znoj ili jednostavno kondenzacija često rezultiraju mokrim nogama, što je prilično neprijatno iskustvo, naročito na niskim temperaturama.  

Čizme Tigar i neoprenski uložak "Falcon", foto: D. Šaponjić

Tradicionalno, ovaj problem se rešavao ili barem ublažavao čarapama od grubo pletene vune. Sada postoji komfornije i elegantnije rešenje. U prodavnicama lovačko-ribolovačke opreme možete pronaći dobru ponudu gumenih čizama, kao i duboke neoprenske uloške firme “Falcon”. Oni štite stopalo od vlage i hladnoće, a pritom su meki, udobni, jeftini i trajni. 

Iako dobrog kvaliteta sa odlično rešenim đonom u “Panama” uzorku koji sprečava nagomilavanje blata, čizme srpske fabrike iz Pirota pripadaju donjoj cenovnoj kategoriji. 

Panama šara na đonu, foto: D. Šaponjić

Pročitajte još: Raste popularnost VREĆE ZA BIVAK

Panama šara se obično koristi na čizmama za džunglu mnogih armija, pa u kombinaciji sa uloškom možete povoljno nabaviti veoma upotrebljiv deo opreme za različite situacije. 

Dragan Šaponjić 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas