Oglas
· · Komentari: 0
nega

Pogrešno korišćenje KOKOSOVOG ULJA: Izbegnite negativne posledice na kosi

Ovako je pravilno.

1604653520_Depositphotos_72144241_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Kokosovo ulje može da učini čuda za važu kožu i kosu, ali da pored prednosti ima i određene mane. Dermatolozi smatraju da je ono uglavnom pouzdan dodatak, ali da za neke tipove kože nikako nije dobar izbor.

Takođe, da li ste znali da ako ga ne koristite na ispravan način može da vam napravi probleme? Zbog toga nikako ne smete zanemariti da ispratite uputstva za korištenje.

Pročitajte još: MODNI TRENDOVI kojih se jedino deca 90-ih sećaju (FOTO)

Naime, svako prirodno ulje za negu kose koristi se drugačije, pa ni kokosovo nije izuzetak. Baš zato, ne treba da vas čudi ako nakon njegovog korišćenja niste dobili meku i zdraviju kosu kakva se propagira, već suprotne rezultate. Znači, niste ga upotrebljavali kako treba.

Foto: Deposit

Kokosovo ulje i kosa: Kako ga koristiti na ispravan način?

Kokosovo ulje kada se nanese na kožu stvara zaštitni sloj, odnosno zadržava dobre stvari unutra, a loše napolju. Problem nastaje ako ga koristite na suvom temenu i kosi jer tada sloj ulja ne dopušta vodi da prodre pa kosu može da učini vrlo suvom i krhkom. Ovo ulje treba koristiti na vlažnoj kosi ili nakon što ste na nju naneli sprej ili kremu na bazi vode.

Dobro isperite kosu.

Pročitajte još: Nećete pogrešiti: BOJA KARMINA koja stoji svim ženama

Još jedan razlog lomljive i suve kose uzrokovane korištenjem kokosovog ulja može biti loše ispiranje kose. Naime, ovo ulje je nephodno dobro isprati. Imajte na umu da blagi i prirodni šamponi mogu doprineti zadržavanju ulja, pa ako ih koristite, obavezno dodatnu pažnju posvetite ispiranju kose.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas