Oglas
· · Komentari: 0
ISTRAŽIVANJE

NEVEROVATNO: Mladi posle gledanja OVE EMISIJE postaju RELIGIOZNI

Mladi koji gledaju TV i internet sadržaje o prirodi i prirodnim lepotama, počinju da gaje religiozna osećanja - pokazalo je istraživanje naučnika objavljeno u magazinu “Emocije”.

1602843714_Depositphotos_61060615_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Naučnici su došli do saznanja da su se studenti koji su pratili ovakve programe okretali religiji, čak iako su pre toga bili ateisti ili su imali nejasan odnos prema veri.

Pročitajte još: Ako dete PLAČE u tuđim rukama - NADRLJALI ste! Pod hitno nešto preduzmite!

Istraživanje, u kojem je učestvovalo 127 mladih, pokazalo je da su za sve “krivi” prikazi predivne prirode koju su studenti dovodili u vezu sa bogom i teorijama o postanku sveta.

Studente priroda razneži i odmah razmišljaju o postanku sveta...

Ispitanici su odgovarali na pitanja o religioznosti i verovanju u natprirodno, a zatim su gledali video-snimke u trajanju od svega pet minuta. Prvi je bio deo iz Bi-Bi-Sijeve serije “Planeta Zemlja”, koji je prikazivao čarobne predele, dok je drugi uključivao komične snimke iz serijala “Hod po divljoj strani”, a treći sasvim neutralni snimak vesti. Posle toga, ispitanici su odgovarali na pitanja o nauci, kada se došlo do zanimljivih saznanja.

Pročitajte još: Žene su se PROMENILE, a da li mladi MUŠKARCI pomažu u kućnim poslovima?

Ispostavilo se da su religiozni studenti posle gledanja prvog snimka postali još religiozniji, a ni ateisti nisu ostali indiferentni, iako se nisu deklarativno izjašnjavali da su počeli da veruju u boga, ali su odjednom više podržavali teorije evolucije koje naglašavaju red umesto onih o faktoru slučajnosti u univerzumu.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas