Oglas
· · Komentari: 0
TRŽIŠTE PAMETNIH TELEFONA

Ni KINA nije ostala IMUNA! MILIONI TELEFONA ostali bez kupaca zbog KORONA VIRUSA

Isporuka pametnih telefona u 2020. godini smanjena za petinu, obelodanila je kineska vlada

1610381642_china.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Isporuka mobilnih telefona u Kini u 2020. godinu smanjena je za čak 76 miliona uređaja, što je oko 20 odsto manje u odnosu na prethodnu godinu. 

Pročitajte još: BEZ PARDONA: Pogledajte kako mama vučjaka tera svog mladunca na spavanje (VIDEO)

Korona virus uticala je na potrebe i potražnju, kao i aktuelni trend da potrošači duže zadržavaju svoje telefone ili ih kasnije menjanju novim i boljim modelima

Ovo su podaci istraživačkog centra kineske Akademije za informatičke i komunikacione tehnologije (CAICT), a pokazuju uticaj krize izazvane korona virusom na potrebe i potražnju, kao i aktuelni trend da potrošači duže zadržavaju svoje telefone ili ih kasnije menjanju novim i boljim modelima.

Pročitajte još:  NAJBOGATIJI! Da je mario za novac, Tesla bi kada je umro imao TAČNO OVOLIKO NOVCA NA RAČUNU! (VIDEO)

U 2019. pošiljke pametnih telefona smanjile su se za četiri odsto u odnosu na prethodnu godinu, pokazuju podaci CAICT. Prodavci uređaja ponadali su se da će 2020. godina doneti obnovljenu prodaju, jer su potrošači kupovali nove telefone kompatibilne sa 5G mrežama koje se brzo šire u Kini.

iPhone u Kini
Američki tehnološki div Apple prošle jeseni je u Kini predstavio svoje prve pametne telefone sa 5G tehnologijom. Analitičari su i dalje optimistični u pogledu prijema tih uređaja jer potrošači odani iPhone sada kupuju nove mobilne telefone.

Pročitajte još: Tehnološka POBEDA: Evropol razbio mrežu za komunikaciju koju su koristile HILJADE KRIMINALACA

U prvoj polovini godine domaći brendovi Opo, Vivo i Ksaomi Korp zabeležili su veliki pad isporuka, dok je Huavej, vodeći kineski brend u segmentu najskupljih uređaja, povećao svoj tržišni udeo. Prodaja Huaveija je, međutim, usporena u drugoj polovini godine kada su na snagu stupila trgovinska ograničenja koja je Vašington nametnuo tom kineskom proizvođaču, otežavši mu nabavku ključnih komponenata.

Pročitajte još: Da li bolujete od NOMOFOBIJE, a da niste ni svesni da IMATE OVU DIJAGNOZU?

Proizvođači telefona u decembru su isporučili ukupno 25,2 miliona pametnih telefona potrošačima u Kini, što predstavlja pad od 12,8 procenata u poređenju sa istim periodom prošle godine, navodi CAICT.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas