Oglas
· · Komentari: 0
ŽIVOTNE NAVIKE

Nije petak! Da li znate koji je najbolji dan za DREMANJE NA POSLU?

Ovaj dan su zaposleni proglasili najboljim danom za dremanje na radnom mestu, a više od petine je priznalo da je to uradilo barem jednom mesečno.

1597959782_Depositphotos_177917014_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Nije petak, sreda je! Dan u sred radne nedelje najbolji je za dremanje na poslu, a ovo je ujedno i omiljeni dan svih zaposlenih kada se osećaju lagodnima da malo "odmore" na poslu.

Pročitajte još: Važno za sve roditelje! Ukoliko vam dete ima ovaj PROBLEM, gastroenterolog IMA REŠENJE

Sredom se na poslu može uhvatiti i do 45 minuta kvalitetnog sna

Poslodavci ne treba da brinu, reč je o kratkom dremanju. Naime, britansko istraživanje koje je obuhvatilo nekoliko hiljada zaposlenih ispitanika pokazalo je da svaki četvrti zaposleni sredom uhvati i do 45 minuta sna na poslu, uglavnom u poslepodnevnim satima.

Zašto je dremanje na poslu preporučljivo
Spavanje na poslu samo nekoliko minuta može poboljšati pamćenje i mentalne sposobnosti, objavili su nemački naučnici. Kratki san čini više od odmaranja mozga - može poboljšati pamćenje i mentalnu učinkovitost.

Pročitajte još: TUGA: Našao je PISMO ČETIRI DECENIJE posle SMRTI ŽENE: Dok je čitao, suze su lile

Ovakvim radnim navikama sklonije su žene od muškaraca, dok je omiljeno mesto za dremku je radni sto, a tek nešto manje popularni su toaleti i sobe za sastanke. 

Pročitajte još: Pouzdana detekcija daljine, brzinom svetlosnog zraka (FOTO)

Razlozi su jednostavni - loše vreme, umor i depresivna atmosfera u kancelariji. I da rezultati budu još zanimljiviji, za ovu vrstu dremke nema leka, tvrde britanski naučnici.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas