· · Komentari: 0
KILOGRAMI

NIJE teretana: Najefikasnije se MRŠAVI ovim aktivnostima

Nedavno istraživanje pokazalo je koje vrste vežbanja su najdelotvornije za osobe sklone gojaznosti.

1599923750_Superslika.png
Foto: Peksel

Prema studiji objavljenoj u časopisu Plos Genetics, redovno džogiranje najbolja je vrsta vežbanja za sprečavanje gojaznosti.

Preostale aktivnosti koje su efikasne su: planinarenje, hodanje i određene vrste plesa.

Pročitajte još: PRESKAKANJE VIJAČE protiv celulita zaista deluje! OVO su saveti i trikovi za savršeno telo (VIDEO)

Istraživači su do ovih zaključaka došli nakon što su zatražili od 18.424 odrasle osobe u Kini, uzrasta od 30 do 70 godina, da beleže svoje rutine vežbanja. Zatim su dnevnike vežbanja uporedili sa genetikom pojedinaca.

Istraživanja su rađena na 18.42 ljudi!

Iako je moguće da se ta otkrića ne mogu primeniti na druge rasne grupe, i dalje važi dobro poznata činjenica da je fizička aktivnost odlična u borbi s gojaznošću.

Pročitajte još: DVA MINUTA lake vežbe i bol u leđima kao magijom NESTAJE

Istraživači su prilikom sprovođenja studije koristili pet različitih mera za merenje gojaznosti, uključujući indeks telesne mase, procenat masnoće i mere struka i bokova.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.