Oglas
· · Komentari: 0
VRT

NIKO joj NIŠTA NE MOŽE, jača je od ZIME! Zasadite je i ZABORAVITE!

Tokom zime je pravo uživanje imati lep, cvetan pogled kroz prozor, a izbor je sužen.

1602495367_IMG_20201011_082412.jpg
Foto: A. M.
Oglas

Jedna od retkih cvetnica koja bujno cveta i tokom zime je erika. Ova biljka kada padne kiša i počne da duva hladan vetar, čak, napreduje još bolje nego na suncu!

Pročitajte još: Već ste ih PRIMETILI, one su NAJPOUZDANIJI znak da stiže JESEN

Prelepe nijanse Foto: A. M.

Cveta i pod snegom i često je jedina boja u zimskom sivilu. Dok svi spavaju, erika cveta. Jedina mana je što je jednogodišnja biljka i obično ulepšava vrt ili prozor samo do proleća. Međutim, tada je već vreme da je zamenite drugim cvetnicama.

Nabavite nekoliko erika različitih boja.

Najčešća erika ima ružičaste cvetove, ali oni mogu biti tamnije ili svetlije boje. Postoji i erika sa belim, pa i zelenim cvetovima. Fantastično se komniuje sa zimzelenim žbunjem, jer im daje boju.

Pročitajte još: PET biljaka koje NE možete UBITI

Voli sunce, svetlo.

Erika voli sunce ili, bar, dovoljno svetla. Potrebno joj je drenirano zemljište, a zalivajte je samo ukoliko je zemlja suva i do nje ne dosežu kapi kiše ili snežni pokrivač. Ukoliko padne sneg preko erike - samo ga otresite da, zbog težine, ne polomi njene cvetne grane.

Unosi veselje u zimske dane Foto: A. M.

Dakle, kada eriku posadite u drenirano zemljište preko zemlje stavite mali sloj malča, jer ćete tako biti mirni u slučaju da naglo počne oštra zima. Ukoliko je zima prosečna - eriki ništa neće smetati.

Zove se i vres ili crnjuša, medonosna je.

Kada u proleće precveta isecite cvetove erike i prebacite je na polusenovito mesto, pa probajte da je sačuvate za sledeću zimu.

Pročitajte još: Ne ide vam na poslu? Okružite se biljkama koje DONOSE NOVAC

Erika je medonosna biljka, a naziva se i vres ili crnjuša.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas