Oglas
· · Komentari: 0
ZAŠTITA OD VIRUSA

Nosite PLATNENE MASKE? Nikakav problem, i one štite, ali evo kako da ih PERETE

Lekari su potvrdili da platnene maske takođe mogu da zaštite od korona virusa, ali se one moraju ispravno održavati i čistiti kako bi bile korisne, uveravaju stručnjaci.

1599254801_korona.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Maske moramo redovno prati i čistiti ih od bacila, posebno ako su one platnene i želimo da budu učinkovite i da štite od korona virusa. 

Pročitajte još: KAŠIKA zelenog soka smanjuje DIOPTRIJU: Spremite je prema ORIGINALNOM receptu RUSKOG akademika Filatova

Donosimo vam smernice kako da pravilno čistite pamučne maske, koje je preporučio američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti CDC.

Pročitajte još: EKSKLUZIVNO: Drevni LEK monaha sa Svete Gore koji "DIŽE iz MRTVIH" (RECEPT)

Koji izbeljivač je najbolji?
Za dezinfekciju maske najbolji je izbeljivač koji sadrži između 5,25 i 8,25 odsto natrijumovog hipohlorida. Ne preporučuje se korišćenje sredstava za izbeljivanje ako postotak nije u tom rasponu ili nije naveden. Pazite da proizvodu za izbeljivanje nije istekao rok trajanja.

Kako očistiti nošenu masku?

U mašini masku možete oprati zajedno sa drugim vešom. Potrebno je samo da prilikom pranja koristite uobičajeni deterdžent za pranje, na najvišoj mogućoj temperaturi vode koja odgovara materijalu koji se pere.

Pročitajte još: Sprečite pojavu teške bolesti: Ovo je 5 čajeva protiv KANCERA i svima su dostupni

Prilikom ručnog pranja potrebno je proveriti da li je izbeljivač koji koristite namenjen dezinfekciji. Naime, pojedini proizvodi za izbeljivanje, poput onih dizajniranih za sigurnu upotrebu na obojenoj odeći nisu prikladni za dezinfekciju.

Pročitajte još: PREDLAŽEMO recept za izletnike: Čorba od ČIČKA, kafa od MASLAČKA, a namaz od OVE biljke

Kako osušiti masku?

Ukoliko masku sušite u mašini za sušenje veša, koristite najvišu temperaturu i ostavite maske u mašini dok se potpuno ne osuše.

Sa druge strane, ukoliko maske sušite na sunčevoj svetlosti napolju, položite ih i ostavite da se potpuno osuše. Ako je moguće, ostavite maske da se suše direktno na sunčevom svetlu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas