Oglas
· · Komentari: 0
ZANIMLJIVO

Novčić u drvetu i još 5 dobro proverenih načina koji sigurno DONOSE SREĆU

Ako vam je potrebna sreća probajte sa proverenim načinima.

1616067768_maneki.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Maneki mako je maca koja maše šapicom i donosi sreću. Ove figurice se mogu videti u mnogim kineskim radnjama i restoranima.

Pročitajte još: Kako da se sačuvate od ZLA i njegovog negativnog uticaja? Odgovor ove književnice potpuno će vas OSVESTITI

Postoji nekiliko priča o tome zašto su ove figurice takopopularne. Prema jednoj legendi maca se mahala šapicom bogatašu tokom kiše i on se sklonio sa mesta gde je udario grom. Druga je o tome kako je maca spasila život gejši tako što je napala zmiju. Međutim, najverovatnija istina je da maca koja maše privlači pažnju kupaca.

Palad kik Evropljane zgražava, ali...

Prsti kao rogovi se u mnogim zapadnoevropskim zemljama smatraju satanističkim znakom, ali ne i u Italilji. Kada neko napravi prstima "rogove" (savije ruku u pesnicu i podigne kažiprst i mali prst) znači da želi nekom sreću i štiti ga od "zlog oka".

Tanjire bacaju na kuću
U Danskoj je sreća kada neko baci tanjire na vašu kuću tokom novogodišnji praznika!

Pročitajte još: Otkrivene naučnicima potpuno NEPOZNATE BAKTERIJE na Međunarodnoj svemirskoj stanici

Palad kik (plemeniti penis) može se videti u velikom broju u pećinama Azije. Mogu biti mali, ali i ogromni. Evropljani se šokiraju, ali oni donose sreću, jer su simbol plodnosti.

Dobro je poznat običaj da kada se neko useli u novi prostor svi posetioci treba da u ćođak bacaju sitne pare. Na Filipinima ovaj običaj se prostipe po celoj dnevnoj sobi.

Novčić u drvetu Foto: Piksabej

Pročitajte još: Danas je urađen po uzoru na svetske metropole, a da li znate kako je Trg republike izgledao nekada? (VIDEO)

Možda ste primetili i da se u pločniku u nekim gradovima između kamenja ili ploča mogu videti sitne pare, a negde sitniš zakucavaju u drveće. Reč je o običaju "poželi želju".

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas