· · Komentari: 0
Doteran

Novi "folksvagen tiguan" ima glasovne komande i plag-in hibridni pogon! (FOTO/VIDEO)

Najprodavaniji SUV nemačke kompanije dobio značajna unapređena za 2021. godinu

1593700293_tiguan-N.jpg
Foto:"Folksvagen"

Težak je to bio posao koji je postavljen pred magove "Folksvagena": da naprodavaniji SUV Evrope, jedan od najpoželjnijih terenaca na svetu "tiguan", čija je druga generacija predstavljena 2016. godine, unaprede, doteraju i učine još konkurentnijim na tržištu!  

Samo u 2019. godini prodato je 911.000 "tiguana" i bilo je jasno da je zadatak i više nego težak. 
Ali, "Folksvagen" je sada predstavio novu verziju, koja će i dalje biti lider u segmentu, bar prema onome što je na prvi pogled vidljivo i onom što je  u ovaj automobil ugrađeno. 

Foto:"Folksvagen"

Promene spolja su vidljive kod maske hladnjaka, farova i branika. I na zadnjem delu "tiguana" su urađene nešto drugačije svetlosne grupe, baš kao i branik koji je sada nešto masivniji, više u "SUV fazonu".Nemci su i ime "tiguan" pozicionirali na drugom mestu - ispod amblema brenda na zadnjim vratima na sredini.  

Pročitajte još:Nova "kija rio" će prepoznavati pešake i bicikliste (FOTO/VIDEO)

Unutrašnjost je znatno izmenjena. Materijali su novi, savremeniji, kvalitetniji. Dizajn je stilski čistiji, a tu su i novi tač-skrin ekrani. Pored onog centralnog, koji je i  srce najnovijeg multimedijalnog sistema, i ekran instrument table je digitalizovan. Vozač na raspolaganju ima čak 15 ambijetalnih boja unutrašnjosti a komande su glasovne! Zanimljivo je da su  komande klima uređaja "tač-skrin". U pojedinim paketima opreme moguće je dobiti audio sistem "Fender" od 480 vati.

Za asistenciju i bezbednost vozača i putnika zadužen je novi "Folksvagenov" "travel asistent sistem" koji ima mogućnost automatskog određivanja brzine, ubrzanja, kočenja.

Pročitajte još:Slažete li se? Odlučeno koja je boja automobila najomiljenija

Tu je i adptivni tempomat pa će vozilo uvek biti u željenoj traci i moći će da uvek, održava potrebno rastojanje sa vozilom ispred sebe. U trenutku kada ono stane i vozilo će stati, ali će i krenuti kada i vozilo ispred krene. Kada je u pitanju bezbednost u vožnji, novi "tiguan" je opremljen "Travel asist sistemom" koji omogućava automatsku kontrolu upravljanja, ubrzanja i kočenja vozila pri brzinama od 0 do 210 km/h.

Foto:"Folksvagen"

Pored  moćnog turbobenzinskog motora od 2,0 litara koji ima četiri cilindra i 186 KS sa 300 nm obrtnog momenta, u novi "tiguan" će se ugrađivati i hibridni, i to "plag-in" pogon, koji će, uz uštedu u gorivu i emisiji štetnih gasova tokom značajnog dela puta, omogućiti i vožnju do 130 km na čas samo na struju! Početak prodaje novog "tiguana" očekuje se ove jeseni.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.