Oglas
· · Komentari: 0
DOBRE VESTI

Novi PlayStation 5 podržaće većinu igrica sa konzole prethodne generacije

U toku je testiranje najigranijih igrica na novoj konzoli kako bi igrice radile bez greške

playstation-2597209_960_720.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Nova konzola PlayStation 5 (PS5) ipak neće ostaviti na cedilu vlasnike konzole PlayStation 4!

Nakon spekulacija da nova konzula neće moći da podrži igrice programirane za poslednje objavljenu verziju PlayStation-a, iz Sony-ja su poručili da ljubitelji ove igre nemaju razloga za brigu i da će nova konzola podržati većinu "starih" igrica koje podržava PlayStation 4.

Pročitajte još: Pronašli idealno rešenje za vreme pandemije: Pokémone od sada tražite u svojim domovima (Video)

Naime, PlayStation 5 koji će se prema poslednjim informacijama krajem godine naći u slobodnoj prodaji širom sveta, podržavaće više od 4000 igara trenutno dostupnih za PlayStation 4.

Glavni arhitekta za novu verziju konzole PS5, Mark Cerny tokom predstavljanja nove konzole naveo je da će nova generacija podržavati gotovo sve naslove koji su među prvih 100 najigranijih.

Pročitajte još: Stiglo rešenje: Kako zauvek blokirati neželjenu poštu na Gmail servisu?

Iz ove kompanije i navode kako ne samo što će sadašnje igrice biti dostupne, već bi na novom sisitemu mogle i bolje funkcionisati zbog prikaza slike u većoj rezoluciji i imaće stabilniji frame rate. 

U toku je provera svake igrice pojedinačno kako bi se utvrdilo da li će neka od njih imati problema prilikom učitavanja i rada na novoj konzoli.

Pet najpopularnijih igrica koje će se verovatno naći na PlayStation 5


Foto: Depositos photo

Gran Turismo 7 zvanično je najbolji autoserijal na konzolama. On je izašao kao ekskluziva za PlayStation, a danas je igra koja sa svakom novo vrzijom konzole postaje sve realističnija.

Horizon Zero Dawn 2edna je od Sony franšiza. Svet mehaničkih dinosaura je izgledao apsolutno fenomenalno na PlayStation 4 pa stručnjaci predviđaju da će još realističnije izgledati na PlayStation 5. Nažalost, kao i u slučaju Gran Turismo, Gyerilla do danas nije potvrdila da radi na Horizon igrici za PlayStation 5.

Pročitajte još: Predstavljen najnoviji uređaj: Nadzorne kamere sa veštačkom inteligencijom (VIDEO)

God of War 2 je najnoviji nastavak popularne akcijske avanture, ali je na poslednjoj verziji konzole pokazao da još uvek nije na svom kreativnom vrhuncu koji se očekuje na PlayStation 5 konzoli. Kratos je oduvek bio sinonim za PlayStation brend pa se i nova verzija ove igrice očekuje u novj generaciji uređaja.

The Last of Us Part 2 zvanično je najavljen za maj 2020. godine, a predstavlja nastavak ikoničke akcijske avanture koji dolazi na PlayStation 4. Ipak, stručnjaci predviđaju da će se raditi o takozvanom cross-platform naslovu, koji će biti prilagođen za igru na dve generacije popularne konzole.


Foto: Depositos photo

Marvel's Spider-Man 2 igrica bila je toliko dobra da je prodavala konzolu četiri godine nakon što je izašla, što vrlo verojatno i znači da Sony radi na njegovom nastavku koji će se skoro sigurno naći na novoj generaciji njegove popularne kućne konzole. 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas