· · Komentari: 0
VITKE

Nutricionista nudi idealnu dijetu: Gladovanje je teško, odaberite POSNI dan!

Proleće je idealan period da nešto preduzmemo i zadovoljni dočekamo leto. Kako da se vratimo u top-formu ako smo skloni gojenju ili smo u prethodnom periodu “nabacili” poneki kilogram?

1620986314_Depositphotos_57726157_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Osobe sa suvišnim kilogramima najbolje znaju koliko je teško smršati. Za mnoge je to samo san. Mediji i internet svakodnevno nas bombarduju sadržajima o “čudesnim” dijetama posle kojih se kilogrami ne vraćaju, ali pokušajima da ih se rešimo u kratkom vremenskom periodu često zbunjujemo organizam, pa željeni efekti neretko izostanu.

Pročitajte još: Mislili smo drugačije, ali ove namirnice imaju više ŠEĆERA

Nutricionista dijetetičar Jasmina Ristivojević kaže da je jedan od efikasnih načina mršavljenja gladovanje. Ali to ne znači da bukvalno ništa ne jedete.

Mada su mnogi stručnjaci protivnici ovako rigoriznog načina “skidanja” kilograma, pa savetuju redukovanu ishranu, uz minimalan unos visokokaloričnih namirinica, naša sagovornica naglašava da je reč o dobro poznatoj tehnici mršavljenja:

Posni dan
Za one koji nikada nisu gladovali i kojima će ovo možda teško pasti, preporučuje se postepeno navikavanje. Odredite jedan dan u nedelji kada ćete konzumirati samo voće.
Jedite voće prepuno vode, a ne banane i urme.

- Od davnina se zna da gladovanje ima izvanredno pozitivan uticaj na opšte stanje i zdravlje organizma. U različitim religijama ono se primenjuje kroz post, kao osnovni vid duhovnog i fizičkog pročišćenja i jačanja unutrašnje snage organizma. Dobro je gladovati, tako što ćete jesti hranu pripremljenu samo na vodi i to prvog, trećeg, petog i sedmog dana u nedelji.

Pročitajte još: Voćni napici za mršavljenje: Hranite se zdravo i mršavite

Nutricinista Jasmina Ristivojević preporučuje da se jede voće koje sadrži visok procenat vode, a ne banane, urme, sušeno voće... Dobro je konzumirati citruse (limun, pomorandžu, grejpfrut, mandarinu, kivi), jabuku, krušku, ali i sveže povrće. Dakle, ukoliko želite da se rešite kilograma, ispobajte ovaj režim ishrane.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU  

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.