· · Komentari: 0
USPEH

O nju se OTIMAJU MANEKENKE: Little LEXA o kojoj PRIČA ceo NJUJORK je, ustvari, NAŠA ALEKSANDRA!

Radila je sa najpoznatijim manekenkama, njeni radovi su na naslovnim stranama najprestižnijih modnih magazina - to je naša Aleksandra Marković

1600933147_Instagram.PNG
Foto: Privatna arhiva

Hajdi Klum, Olivija Palermo, Helena Kristensen i još mnogo  manekenki stilizovala je Litl Leksa.  Naša Aleksandra Marković je izgradila ime u svetskoj modnoj industriji.

Aleksandra Marković je novinarsku karijeru započela u najpboljim modnim časopisima pre više od 10 godina u Srbiji. Dakle, od samog početka je imala dodirnih tačaka sa modom i redovno je iz Beograda odlazila na Milano Fashion Week, ali i druge svetske događaje. On već pet godina živi u NJujorku!

Kako se preselila u NJujork?
Pre pet godina sam sa jednom od najboljih drugarica uzela avio kartu za odmor u NJujorku za april. U decembru sam joj rekla da sam  odlučila da odem u februaru sa kartom u jednom pravcu. Za dva meseca sam uspela organizovala sve i požurivala sam sebe da se ne bih predomislila. Moju odluku su znali samo najbliži ljudi.

Pročitajte još: Trendseterke koje prate MODU moraju da nabave KRATKE čizme kao NAVIJAČICE

- Da se preselim u NJujork odlučila sam u rekordnom roku. Tačnije, tu ideju sam imala jako dugo jer sam tokom odrastanja živela na relaciji Beograd-NJujork i ovaj grad je uvek bio drugi dom - kaže Aleksandra.

Prvo je radila ketering i organizacije događaja.

U trenutku kada je stigla u "veliku jabuku" nije imala kristalno jasnu sliku šta želi da radi. Samo je želela da ode dalje u karijeri.

- Kao i većina ljudi, bez obzira sa koliko novca dođete, u NJujorku to nikada nije dovoljno pa su moji prvi poslovi bili ketering i organizacija događaja dok sam se usput prijavljivala za poslove u izdavaštvu - seća se Aleksandra.

Pročitajte još: Uz ovih 5 JEDNOSTAVNIH SAVETA izgledaćete sređeno i kada NEMATE VREMENA za spremanje

Aleksandra na odmoru u Majamiju Foto: Privatna arhiva

Ubrzo je odustala od toga i shvatila da želi da se bavi nečim kreativnijim.

Pročitajte još: PREŽIVELA je SVE i žene je posle čitavog veka i dalje NOSE!

- Počela sam tako što sam asistirala drugim stilistima i na taj način gradila kontakte, a jedna od njih je Keti, modna urednica "Voga Arabija" koja je inspirativna, draga i neverovatno kreativna - kaže Aleksandra.

Ubrzo je počela da vodi život kao u filmu "Đavo nosi Pradu".

Kao u snu Aleksandra je ubrzo počela da vodi život kao u filmu "Đavo nosi Pradu". Kaže da je najveća prednost života u NJujorku što može da se stigne do koje god osobe čovek želi.

Pročitajte još: Odeću birajte prema BOJI TENA! Evo koje nijanse vam priliče

Hajdi Klum za "Graciju"

- Sećam sam se, otkako znam za društvene mreže, da mi je želja bila da radim sa Olivijom Palermo i iz Beograda se sve to činilo kao pusti san. Nakon dve godine u NJujorku uspela sam da sa njom radim na snimanju za naslovnu stranu italijanske "Gracije" - ističe Aleksandra.

Posle snimanja sa Olivijom Palermo ostavrila je san.

Pored Olivije, radila je i sa Hajdi Klum, Helenom Kristensen, Advoa Abah, Lorenom Re, Džordžijom Foler, Dafne Grinvald, Toni Garn, Koko Roha, Bebe Rexa..

Hajdi Klum je bila baš opuštena kada smo snimali u vili u Los Anđelesu!

- Moram da izdvojim Aleks Morgan, reprezentativku SAD u fudbalu koja se ujedno bori za prava žena  na terenu, ali i glumca Džered Pej Tejlora koji je tek napunio 18 godina a ja sam ga stilizovala za Holivudsku premijeru filma "IT" u produkciji "Varner Brosa".

Pročitajte još: Vraća se STEPENASTA KOSA: Pristaje svima, a ovaj efekat želimo

Lista se tu ne završava! Aleksandra trenutno bukira snimanja sa još nekim zvezdama i top modelima.

- Na vrhu liste mi je snimanje sa Hajdi Klum koje smo radili u vili mog prijatelja u Los Anđelesu u Holyvud Hilsu, a ona je bila toliko opuštena da je svaki momenat bio uživanje - zaključuje Litl Leksa.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.