Oglas
· · Komentari: 0
BIZARNO

Običan mornar je postao kralj ljudoždera, a preživeo je zahvaljujući PLAVIM OČIMA

Švedski mornar je ubedio kanibale da ga ne pojedu, pa je postao kralj.

1622635750_Karibi.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Karl Emil Peterson je 1906. godine, na katoličko Badnje veče isplovio teretnim brodom "Herzog Johan Albreht " ka Sidneju. U blizini arhipelaga Bizmark digla se oluja i brod je počeo da tone. Peteron je preživeo i otplivao na obalu pacifičkog ostrva Tabar, gde su živeli starosedeoci - kanibali.

Pročitajte još: Pismo MASONA koje se PREPRIČAVA: Isprovociraćemo socijalnu KATAKLIZMU i otvoriti vrata LUCIFERU

Kanibalizam i Kolumbo
Reč kanibalizam je nastala kada je Kolumbo, stigavši na Karibe, pogrešno čuo ime plemena, koje nije glasilo "Kanibi" - već "Karibi". Primetio je i neobične rituale koji su uključivali konzumaciju ljudskog mesa.

Plantaža kokosa

Na sreću mornara, domoroci su bili fascinini njegovim plavim očima, kakve nikada nisu videli, pa su odlučili da ga ne ubiju, već su ga prvo odveli kod kralja Lamrija.

Bili su fascinirani njegovim plavim očima.

Ne bi li nekako preživeo, Peterson je obećao stanovnicima ostrva da će im pomoći da se obogate. Znao je mnogo o poljoprivredi, pa je brzo organizovao plantažu kokosa i uspostavio trgovinu suvim kokosovim orasima sa susedima.

Ćerka poglavice i zlato

Ovi uspesi zadivili su kralja i mornaru je dao za ženu kćerku Sindgo. U braku je rođeno devetoro dece. Poglavica je ubrzo umro, a za naslednika postavljen je Karl Peterson, koji je za vreme vladavine otkrio ležište zlata na susednom ostrvu, i zaista pomogao stanovnicima Tabara da se obogate.

Pročitajte još: MATEMATIČAR je "izračunao" ovogodišnje nemire još 2012. godine, a PREDVIĐA još STRAŠNIJE stvari

Sve je izgledalo savršeno, ali nije bilo prednosti civilizacije, pa je ubrzo nakon rođenja devetog deteta 1921. godine, Karlova supruga umrla od groznice.

Foto: Depozit

Udovac se preselio u Sidnej

Udovac je otišao u potragu za novom ženom. U rodnoj Švedskoj upoznao je Džesi Luiz Simpson, sa kojom se vratio na ostrvo 1923. Venčali su po lokalnim običajima, i Džesi je postala nova kraljica Tabara. Deset godina kasnije, kraljica je obolela od malarije i umrla. Tada je bivši mornar konačno napustio ostrvo i preselio se u Sidnej, a njegov najstariji sin Frederik postao je novi kralj.

Pročitajte još: Decenijama su nas PRIPREMALI za KORONU, a ovaj MURAL je DOKAZ! (FOTO)

Karl Peterson je umro u Sidneju, 12. maja 1937. od srčanog udara. Ostrvo Tabar, koje je 1906. pripadalo Nemačkoj, na kratko je prešlo u ruke Austrijanaca, pa pod jurisdikciju Australije, pa je neko vreme bilo japansko, a danas pripada nezavisnoj državi Papui Novoj Gvineji. Ne znamo da li potomci švedskog mornara i dalje žive tamo.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas