Oglas
· · Komentari: 0
TORTA

Vreme je za desert koji će naterati ukućane da POLIŽU PRSTE: Napravite neprikosnovenu Rafaelo čiz tortu (FOTO)

Za sve ljubitelje kokosa ovo je nezaobilazna torta. Topi se u ustima i povećava nivo hormona sreće u organizmu.

1616318620_Rafaelo-ciz.jpg
Foto: Printskrin / Instagram / didy_kitchen
Oglas

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

Današnji recept je za Rafaelo čiz torticu koja se topi u ustima. Pripremite se i napravite ovu ukusnu poslasticu za kraj vikenda.

Pročitajte još: Savršena poslastica sa kojom nećete pogrešiti: Palačinke sa speltinim brašnom (FOTO)

Naša kuvarica Didi je tortu pravila u kalupu 14 cm.

Za koricu vam je potrebno:

  • 120 gr mlevenog keksa
  • 80 gr mlevenog badema
  • 100 gr otopljenog putera i
  • 3, 4 kašike mleka

Pročitajte još: Odličan recept prepun zdravih namirnica: Baka Jela priprema buket šarenila na jednom tanjiru (FOTO/VIDEO)

Priprema:

Sve sastoje pomešajte i stavite u kalup, tako da pokrijete dno i ivice kalupa. Lepo pritisnite i dno i sa strane, izravnajte, pa stavite u rernu, zagrejanu na 180°, na 10 minuta.

Nakon 10 minuta izvadite kalup iz rerne i ostavite da se ohladi. Za to vreme umutite fil.

U činiju stavite 250 gr maskarpone sira, 100 ml slatke pavlake, 200 gr mlečnog krema sa komadićima kokosa i jednu kašiku prah šećera. Sve zajedno umutite mikserom.

Pročitajte još: Čaroban kuglof sa pistaćima: Raj za oči i blaženstvo za usta!

Stavite fil na pečenu koricu, propržite malo kokosa i pospite preko fila. Ostavite u frižider na 3, 4 sata, a najbolje preko noći. Ako volite slađe, možete i u koricu staviti kašiku prah šećera.

Tortica je preukusna, kao da jedete rafelo. Fil je tako kremast, a u kombinaciji sa hrskavom koricom je neodoljiv. Sprema se veoma brzo, a posle vam ostaje samo da se prepustite uživanju u ovom delikatesu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas