· · Komentari: 0
Boje

Obucite belo i bićete SEKSI, neodoljivi i poželjni, a razlog je jednostavan

Svaka nijansa kojom smo okruženi najveći deo dana na nešto aludira, utiče na naše percepcije i reakcije, nešto simbolizuje i čini našem organizmu - kažu stručnjaci koji se bave psihologijom boja.

BelaHaljina.jpg
Foto: Piksabej

Veruje se da boje imaju i pozitivno i negativno značenje, što zavisi od konteksta u kojem se određena boja posmatra, dok bela uglavnom ima isključivo pohvalnu notu.

Pročitajte još: Blogerke ih obožavaju, a svaka žena ih mora imati u ormaru!

Tako je istraživanje naučnika sa Koledža u Evanstonu (Ilinois) pokazalo da bela, pre svega, utiče na samopouzdanje.

Bela boja je pouzdana i autoritativna, pa za sastanak obucite, bar, belu košulju.

Kada bi studenti obukli beli doktorski mantil, u tom momentu bi sebe smatrali inteligentnijim nego inače. Istovremeno bi ih i drugi, koji bi ih sretali na hodnicima, doživljavali kao pametnije i marljivije. Prema toj boji osećamo i svojevrsno strahopoštovanje, jer je vezujemo za lekarsko osoblje.

Pročitajte još: Ako želite da budete IN morate imati ovo odelo

Bela se generalno smatra pozitivnom i smirujućom. Ona uvek pruža osećaj svežine, a u mnogim kulturama važi za simbol čistoće i nevinosti. Aludira i na nove, dobre početke.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.