Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

Očistite čelu kuću BEZ HEMIKALIJA: Soda za tapacirani nameštaj, tečni sapun za KUHINJU, a evo za šta možete koristiti ULJE ČAJEVCA

Kreće toplije vreme i dolazi period čišćenja, a pogledajte koje stvari možete da iskoristite za čišćenje cele kuće.

1617701243_Depositphotos_140178642_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Kuhinja

Polovinu limuna umočite u sobu bikarbonu i pomoću nje nežno izribajte kuhinjske stolove i stolice. Obrišite mokrim sunđerom i osušite. Ako čistite šporet, pomešajte nekoliko kapi tečnog sapuna u dve kašike vruće vode i dobro oribajte. Utrljajte limunov sok na sudoperu i ostavite da odstoji preko noći, a zatim obrišite vlažnom krpom.

Pročitajte još: Tri namirnice koje treba da izbegavamo pre spavanja: Mogu da vam poremete san

Dnevna soba

Pomešajte jednu tečnog sapuna i dve litre tople vode, dodajte četvrtinu širćeta koje koristite za površine koje su posebno masne. Ovom smesom operite podove i pusite ih da se osuše. Za tapacirani nameštaj, pospite sodu bikarbonu na tkaninu, a zatim usisajte kako biste uklonili mirise. Za čišćenje kožne sofe pomešajte dve kapi tečnog sapuna i litar vode, nanesite vlažnim sunđerom i osušite.

Pročitajte još: Ovo je hrana koju pre jela OBAVEZNO morate oprati

Kupatilo

Pomešajte jednu kašiku tečnog sapuna i trećinu kašike sode bikarbone, uzmite mekanu četku za ribanje lavaboa. Dva puta mesečno obrišite sa nekoliko kapi limunovog ulja kako biste sprečili nakupljanje kamenca. 

Nanesite 2-4 kapi ulja čajevca na mrlje na pod. Obrišite višak ulja krpom i utljajte sirće. Za wc dodajte 2 kašičice ulja čajevca i 2 kašičice vode u bocu sa raspršivačem. Protresite, poprskajte duž unutrašnjeg dela kupatila, pustite da odstoji 30 minuta i oribajte, piše Real Simple.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas