Oglas
· · Komentari: 0
ishrana

OČISTITE ORGANIZAM od toksina uz 3 jednostavne namirnice

Cilj detoksikacije je da se telo očisti od toksina koji su se nagomilili u organizmu.

1619685754_food-3256560_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Tokom proteklih meseci većina nas je unosila tešku i jaku kaloričnu hranu, a sada je vreme da uradimo prolećeni detoks organizma koji pomaže da se telo vrati u prirodnu ravnotežu, podiže energiju i poboljšava zdravlje.

Pročitajte još: Riznica vitamina i minerala, a nepravedno je u senci "crnog kolege"

Detoksikacija započinje na tanjiru. Povrće koje se svakog dana mora naći na našem jelovniku je lisnato zeleno povrće, korenasto povrće bogato vlaknima i vitaminima, luk i beli luk koje povećava sposobnost jetre da neutrališe toksine. 

Povećajte unos magnezijuma kroz konzumaciju spanaća, blitve, orašaste plodove..Magnezijum opušta mišiće pa može delovati opuštajuće i na creva, a samim tim skraćuje izloženost organizma toksinima. 

Foto: Pixabay

Pročitajte još: Zašto je JOGURT jedna od ključnih namirnica za razvoj IMUNITETA?

Adekvatan unos tečnosti je neophodan u borbi protiv toksina. Tečnost se može unositi kroz konzumaciju supa, čajeva, sokova, i naravno vode. Važno je uneto dve litre tečnosti dnevno i to između obroka, a ne tokom jela. Za dodatno čišćenje organizma svakodnevno pijte čaj od maslačka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas