· · Komentari: 0
važno

Očistite temeljno ČETKICU ZA ZUBE: Važno je zbog zdravlja

Osim što posvećujete pažnju uzboru boje vaše četkice za zube, da li vodite i pored toga računa o njoj?

1615817011_Depositphotos_245899898_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Bilo da je reč o klasičnoj ili električnoj četkici, priznaćete da je vaša četkica – težak radnik, koji minimum dva puta dnevno obavlja naporan posao. Uklanjanje komadića hrane, naslaga kamenca i bakterija sa zuba, desni i jezika – nije baš zanemarljiv posao. Da li je brzo ispiranje hladnom vodom nakon završetka pranja zuba, dovoljno? Pa, i ne baš, ako pitate stomatologe.

Pročitajte još: Napravite DOMAĆU INFUZIJU: Jedna doza ovog MOĆNOG napitka dovoljna je da se ne razbolite (RECEPT)

Na finim dlačicama vaše četkice za zube mogu se nalaziti tragovi zubne paste, bakterija iz usta, onih sa vaših ruku, a ako ostanu u otvorenom izdanju dolaze i u kontakt sa mikroorganizmima koji se kreću po kupatilu, a naročito su nepoželjni oni koji nastanjuju vašu wc šolju. Zvuči poražavajuće, ali srećom uz sredstva koja vrlo verovatno imate kod kuće možete brzo i lako temeljno očistiti četkicu za zube.

Šta vam je potrebno?

  • mala šolja
  • vodonik peroksid
  • antibakterijska vodica za usta na bazi alkohola
  • tablete za čišćenje zubnih proteza

Postupak:

Isperite četkicu za zube temeljno toplom vodom. Pre i posle svake upotrebe četkice za zube, trebalo bi da je stavite pod mlaz što je moguće toplije vode. U malu šolju sipajte vodicu za ispiranje usta i stavite u nju četkicu glavom okrenutom ka dole. Ostavite je tako najmanje 5 minuta.

Pročitajte još: Ovaj savet mi je izlečio ISPUCALE PETE za samo nekoliko dana

Zatim upotrebite rastvorenu tabletu za čišćenje zubne proteze i u nju potopite vašu četkicu za zube. Nakon 5 minuta, isperite pod mladom hladne vode. Nakon toga sledi čišćenje 3% vodonik-peroksidom. Potreban vam je svež vodonik-peroksid koji stvara male mehuriće dok sanira vašu četkicu. Nakon toga opet je provucite kroz mlaz hladne vode i biće spremna za pranje vaših zuba.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.