· · Komentari: 1
DOMAĆE ZVEZDE

Od poznate zvezde do agenta CIA: Pevačica anđeoskog glasa predstavljala je našu zemlju na Evroviziji, a bila je optužena zbog LJUBAVI!

Posle udaje za pevača Dragana Antića optužili da je strani špijun i da je hapšena.

Lola je rođena kao Zorana 25. aprila 1935. u Beogradu. NJen prvi javni nastup bio je u novogodišnjoj noći 1953. u smederevskom Domu JNA. Godine 1957. primljena je u Radio Beograd kao stalni vokalni solista, što predstavlja početak njene profesionalne karijere. Iste godine snima i svoju prvu ploču. Bila je prvi pevač iz Jugoslavije koji je gostovao u Rusiji (1960), gde je stekla status najveće zvezde.

Bogata karijera
Početkom šezdesetih njena karijera se razvijala vrtoglavom brzinom. Na Opatijskom festivalu 1961. osvojila je prvo mesto s pesmom "Jednom u gradu ko zna kom", a odmah zatim otišla je na višemesečnu turneju po Poljskoj i Mađarskoj, gde je 1962. izdala ploču s pesmama na španskom i engleskom. 1962. godine predstavljala je Jugoslaviju na Pesmi Evrovizije, i sa pesmom "Ne pali svetla u sumrak" osvojila četvrto mesto. Sledeće godine na takmičenju "Rim peva" u konkurenciji 14 pevača osvojila je prvo mesto. Snima film s fudbalerom Dragoslavom Šekularcem, već sledeće godine je na višemesečnoj turneji po Japanu, a 1965. „Kap veselja“, koju ona peva, proglašena je pesmom godine.

Pročitajte još: NJena pojava i danas ostavlja bez daha: Prepoznajete li glumicu sa slike? (FOTO)

LJubavni život

Posle raskida veze s Predragom Gojkovićem Cunetom, udala se 1962. za profesora fiskulture Boru Kragujevića i s njim ostala godinu i po dana. Od 1965. do 1970. godine u braku je s Milom Jovanovićem i nosi njegovo prezime, a posle razvoda vraća devojačko i nastavlja da hara jugoslovenskom scenom.

Bila je cenjena i poštovana

Posle udaje za pevača Dragana Antića 1972, Lola postaje meta trač-rubrika tadašnje štampe. Nisu mogli da joj oproste brak sa 14 godina mlađim muškarcem. Pisali su svašta o njoj, pa su je čak proglašavaju za CIA agenta, pišu da je u ruskom zatvoru, te se ona posle svih tih objava povlači iz javnog života i napušta scenu.

Nakon svega toga, ona po nekoliko meseci godinšnje zajedno sa mužem nastupa u klubovima u inostranstvu.

Pročitajte još: Emina Jahović uključila lajv na Instagramu, ŠOKIRALA sve izgledom i izjavila: Nije mi stalo ni do čega više! (FOTO)

Nikada nije loše pričala o kolegama, i svi koji su je poznavali opisivali su je kao skromnu i poštenu ženu. Poslednje godine života provela je u samoći, a tako je i preminula 3. aprila 2016. godine u njenoj kući, gde su je komšije pronašle kako sedi u fotelji.  Želja joj je bila da njena sahrana ne bude javna i da njeni ostaci ne budu položeni u Aleji velikana. Kremirana je 6. aprila 2016. na Novom groblju u Beogradu.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.